Besparica caruje u finišu 1Foto: STARSPORT

Kako se sezona približava kraju besparica večitih rivala sve više preuzima primat u odnosu na košarkaške teme.

Uoči poslednjeg kola, u kojem će se odlučivati o startnim pozicijama pred plej-of Kako se sezona približava kraju besparica večitih rivala sve više preuzima primat u odnosu na košarkaške teme. Uoči poslednjeg kola, u kojem će se odlučivati o startnim pozicijama pred plej-of.

Dok će Partizan protiv Mege pokušati da iskoristi potencijalni kiks večitog rivala, odnosno Mega FMP u Čačku, čime bi se dokopala trećeg mesta, pod uslovom da prvi put ove sezone savlada crno-bele.

Da je u Zvezdi upaljena crvena lampica i da su igrači poslednji put primili platu u aprilu (ukupno tri) nije novost, ali je svakako opasnost po funkcionisanje kluba od juna, kada bi na naplatu mogla da stignu i potraživanja bivših igrača (Marjanović, Štimac, Kinsi), uporedo sa dugovanjima uprave prema aktuelnom igračkom kadru i treneru Radonjiću, koji je u dosadašnjem delu takmičarske godine dobio svega jednu i po platu. Crveno-beli će dočekati gostovanje na Dorćolu, gde se Partizan prethodno dobrano namučio, došavši do pobede tek nakon produžetka. Zvezdi je pobeda neophodna kako bi sačuvala prednost domaćeg terena sve do potencijalnog finala plej-ofa. Crveno-beli bi na Dorćolu trebalo da budu jači za oporavljenog Nejta Voltersa, dok bi Marko Simonović mogao da nastupi tek u prvom polufinalnom meču nakon povrede skočnog zgloba pre desetak dana.

Poput večitog rivala i Partizan je u finansijskoj dubiozi izraženoj u skoro 300.000 evra duga prema bivšim igračima i trenerima, zbog čega je u problemu da servisira i osnovne obaveze prema Mozzart Superligi zbog čega je i suspendovan. Trener Džikić će sasvim izvesno oprobati pojedine taktičke varijante, kao vid pripreme za početak plej-ofa. Partizan ove sezone ima skor 4-0 protiv Mege i u seriji je od 11 pobeda u Mozzart Superligi. 

Džikić: Opasan su rival

– Mega je talentovana ekipa, igra bez kalkulisanja i dodatnog opterećenja. Opasan su protivnik, kojeg ne bi smeli da potcenimo, posebno u situaciji kada poredak prve četiri ekipe nije definitivan – poručio je trener Aleksandar Džikić. 

Dangubić: Dižemo formu

– Vredno treniramo i trudimo se da dižemo formu za plej-of. Očekuje nas veoma težak meč protiv Dinamika, jasnog takmičarskog značaja. Domaćin je pokazao da je našao svoje mesto u Superligi. Imaju nekoliko veoma iskusnih igrača, imaju kvalitet, ali mi želimo da dođemo do novih bodova – jasan je Nemanja Dangubić. 

Raspored i tabela

subota

Partizan – Mega                18.00

Borac – FMP        19.00

Spartak – Vršac  19.00

Dinamik – Crvena zvezda               20.00

 

1. Crvena zvezda              12-1

2. Partizan           12-1

3. FMP  8-5

4. Mega                8-5

5. Dinamik           5-8

6. Borac                4-9

7. Vršac                2-11

8. Spartak            1-12

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari