Bez kazne zbog kršenja mera o prisustvu navijača na jugu Srbije 1Foto: Privatna arhiva

Iako je na osnovu policijskog zapisnika prekršena mera Vlade Srbije o prisustvu navijača na fudbalskim utakmicama susret izmedju OFK Trnovca i Lugine pratilo je „blizu hiljadu navijača“, a ovo registrovao i lokalni štab još uvek nije izrečena kazna za odgovorna lica.

– Opštinska inspekcija dobila je od strane lokalne policije službeni belešku sa utakmice koja je odigrana još 8. novembra u Velikom Trnovcu – zaključio je Štab za vanredne situacije ali još uvek je bez kazne za odgovorna lica.

Utakmica Okružne lige Pčinjskog okruga (peta liga Srbije) odigrana je a da prethodno nije kao „javni skup prijavljena policiji“, što je novinarima potvrdio i načelnik Inspekcijske službe u Bujanovcu Metin Ramizi, koji odbija da komentariše navedeni rizični eidemiološki incident, kojim su prekršena državna pravila.

Novinar Danasa pokušao je da komentar dobije i od predsednika Opštine Nagipa Arifija ali on je danima nedostupan za kontakte sa medijima. Na osnovu policijske prijave lokalna inspekcija je ipak „naložila da se kazna izrekne organizatorima utakmice Levosoje – OFK Trnovac, zbog prisustva navijača“.

Selo Levosoje je naseljeno Srbima, dok je klub OFK „Trnovac“ iz najvećeg albanskog sela na jugu Srbije u kome živi više od pet hiljada etničkih Albanaca. Za sada nije poznato koliku će kaznu platiti klub iz srpskog, a koliku klub iz albanskog sela, zbog prisutva navijača na dve lokalne utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari