Biciklistička trka "Kroz Vojvodinu" u Zrenjaninu 1

Biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, međunarodno takmičenje u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, u Zrenjanin stiže 15. septembra, a zadržaće se do 17. septembra.

Program Trke sastojaće se iz tri etape, kako je najavio generalni sekretar Biciklističkog saveza Vojvodine Nebojša Subić, na konferenciji u Zrenjaninu. U trci će učestvovati od 70 do 90 biciklista iz osam zemalja, raspoređenih u 14 ekipa.

– Start je u petak u 13 časova iz Novog Sada, a zatim preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca, takmičari ulaze u Zrenjanin oko 17 časova. Drugog dana u 12 časova kreće se iz Zrenjanina do Jaše Tomića, pa zatim oko 16.30 nazad do Zrenjanina, a trećeg dana, u nedelju, kreće poslednja etapa iz Zrenjanina preko Perleza do Titela – objasnio je Nebojša Subić, generalni sekretar Biciklističkogs aveza Vojvodine.

Subić je dodao i da osim sportskog ovo takmičenje ima i turistički značaj jer promoviše potencijale naše regije, a Zrenjanin će osim biciklista takmičara posetiti i cikloturisti iz okolnih mesta, Beograda, Pančeva i Novog Sada. Suorganizator „Trke kroz Vojvodinu” je domaći biciklistički klub  „Ciklomanija” koji će u subotu organizovati manifestaciju „Biciklijada 2017” kako bi promovisali takmičarski biciklizam, ali i cikloturizam i biciklizam kao način kretanja, rekao je predsednik Kluba Vladimir Stanar.

On je dodao i da „Ciklomanija” ove godine obeležava 15 godina od osnivanja. U sklopu programa „Biciklijada 2017” u petak će na Trgu slobode biti otvorena izložba, pripremljena u saradnji sa Narodnim muzejom, povodom 121. godišnjice biciklističkog kluba „Budućnost”. Pored toga, u subotu će u 10.30 biti otvoren mini sajam „Bike expo”. Za popodne su predviđeni poligon spretnosti i puž trka za najmlađe, kao i rekreativna vožnja kroz grad, koja počinje u 14 časova. Posebna atrakcija za posetioce biće vožnja „BMX flat ride”, koji je planiran za 13 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari