Bili Beron presudio Crvenoj zvezdi: Nema ljutnje, srećan sam zbog pobede 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda je pala protiv rivala koji je do 14. kola bio u najlošijoj evroligaškoj formi. Ispostavilo se da joj je presudio Bili Beron, nekadašnji košarkaš crveno-belih. Posle njegove trojke za 64:69, Zvezda više nije imala snage za potpuni preokret (67:71).

Armani je do dolaska u Beograd bio u seriji od devet poraza. Ni u hali „Aleksandar Nikolić“ nije nastupio u kompletnom sastavu, ipak, u liku Bilija Berona imao je istinskog lidera. Sa 19 poena, Amerikanac je bio najefikasniji košarkaš u redovima gostiju.

Nakon pogođene trojke za 64:69, na nekih tridesetak sekundi pre isteka 40. minuta, zadovoljan urađenim gestikulirao je na način kao da je želeo da utiša strastvene navijače, što je dovelo do jasnog negodovanja pristalica Zvezde.

„Znali smo kakva nas atmosfera čeka u Beogradu. Igrali smo dobro u odnosu na uslove u kojima smo se našli. Takođe, bili smo bez nekoliko ključnih igrača. Srećan sam zbog pobede“, poručio je Beron posle utakmice.

Ambijent je Amerikanca podsetio na dane kada je sa velikom strašću igrao za Zvedu čitave dve sezone.

„Ovo je najteže mesto za igranje u celoj Evropi. Volim ovu dvoranu, jedna je od najboljih na svetu, naročito sa ovom atmosferom. Volim ovaj klub, navijače, ali nema ljutnje, na kraju smo mi pobedili.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari