Binić plaća uvrede Vučeliću 1Foto:Starsport

Posle sijaset izrečenih kazni klubovima i pojedincima iz njihovih uprava i timova tokom minule sezone, na udaru Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije našao se i jedan funkcioner FSS, u ovom slučaju Dragiša Binić.

Član Izvršnog odbora zadužen za regularnost takmičenja sankcionisan je sa 150.000 dinara zbog prekršaja iz člana 85, a u vezi sa članom 39 Disciplinskog pravilnika FSS-a, zbog neprimerenih izjava u sredstvima javnog inFoto. Starsmisanja, a na osnovu prijave potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića za „vređanje, klevetanje i širenje neistine“ o prvom čoveku crno-belih Miloradu Vučeliću.

– Sila prava nadjačala je pravo sile, pa tako ova osuda Dragiše Binića od strane Disciplinske komisije postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju – osobe zadužene za regularnost takmičenja – zadovoljan je odnetom pobedom Vuletić, koji se u pisanoj izjavi, svojom uobičajenom pravničkom retorikom, obratio i vrhuški krovnog nacionalnog Saveza.

– U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni, a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija… Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FSS da se na odgovorna, a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije. Nije uzalud naš narod odavno rekao: „nije škola magare“ – zaključio je profesor na beogradskom Pravnom fakultetu povodom kažnjavanja Binića, koji ima pravo žalbe na dobijenu novčanu kaznu.

Gomeš zadužio crno-beli dres

Poslednjeg radnog dana ove nedelje Partizan je medijima predstavio svog novog napadača Rikarda Gomeša, koji je u Humsku stigao kao najbolji strelac Druge lige Portugala u sezoni 2017/2018, a osim tih 22 gola za Nacional preporučile su ga igre u reprezentaciji Zelenortskih ostrva. Kako je pre njega vicešampion Srbije doveo i centarfora subotičkog Spartaka Nemanju Nikolića izvesno je da će ovog leta „unovčiti“ svog prvog špica Leandrea Tavambu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari