Kako je FK Partizan sistematski uništen od idiota 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Da Slobodan Šijan 40 godina kasnije odluči da napravi rimejk svog čuvenog filma o čoveku sa socijalne i kulturne margine, koji kao idealista pokušava da napravi bolje društvo – možda bi recimo Bata Stojković tumačio lik Miše Tumbasa koji bi se kao navijač vratio na ovaj svet u pokušaju da u FK Partizan ispravi nepravdu koja mu je naneta.

Partizan je godinama sistemski uništavan od (poslatih)idiota, a sada više nema dileme da je na redu konačno rešenje. Još od kako je naprednjačka struja u Humskoj ugurala 2014. u klub na visoku direktorsku poziciju tada 28-godišnjeg Miloša Vazuru, postalo je jasno da je misija crno-belih promenjena, a jedina nova agenda odnosila se na to da mora da se bude iza Crvene zvezde u domaćem prvenstvu.

Svedočenje potpredsednika Vladimira Vuletića da je predsednik crno-belih Milorad Vučelić morao da se pravda kada je trener Marko Nikolić 2017. godine osvojio titulu, najbolje govori o agoniji koju ovaj klub proživljava već celu deceniju.

Partizan je šest godina „uspešno“ uzastopno iza Crvene zvezde, a za 10 godina potrošio je 14 trenera (devet u poslednjih šest sezona), među kojima je i tuce klupskih legendi – od Save Miloševića do Batice Mirkovića i Gordana Perića…

Ovde konačno rešenje, naravno, ne podrazumeva fizičko uništenje, već svođenje na nivo poniženja, ismevanja, ruganja i gaženja po senci nekadašnjeg velikana.

Ako neko i dalje sumnja u napisano, dovoljno je da pogleda sudbinu medija kojima je gospodar ostao dužan devedesetih – B92, Studija B, Radio Indeksa. Ako vam mediji nisu dovoljan primer, pogledajte satanizaciju političkih protivnika, konkretno Demokratske stranke.

Kako je FK Partizan sistematski uništen od idiota 2
Foto: Radenko Topalović

Ako vam ni to nije dovoljno jak argument, razmislite o diskreditovanju tužiteljki koje su otvorile postupak korupcije u EPS-u. Na to može da se doda ismevanje pravosuđa koje za razliku od jednog čoveka nikada nije dobilo dva minuta snimka iz Doljevca, gaženje policijskih službenika koji su otkrili slučaj Jovanjica, suspendovanje države jedne aprilske noći u Savamali…

Totalni sunovrat Partizana će u odnosu na sve ove afere biti mačiji kašalj. Klupske legende su odavno okrenule leđa ili se prave da ne vide šta se dešava. Raspad jugoslovenskog giganta teško će sprečiti pojedinci, poput potpisnika ovih redova, koji čak ni ne navijaju za njega, ali ne mogu ni da ostanu nemi na tužnu sliku stvarnosti srpskog fudbala.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari