"Bio je penal za TSC": Rade Đurović potvrdio sudijsku grešku na meču Partizana 1foto. Starsport

Nekadašnji fudbalski arbitar smatra da je poraženi tim oštećen na svom terenu.

TSC je brzinski poveo protiv Partizana u nedeljnom derbiju prvenstva Srbije i pitanje je da li bi ostao bez bodova protiv Beograđana (2:3) da je u 23. minutu dobio penal, iskoristio ga i odlepio se na 2:0. Konkretno, da su glavni sudija Aleksandar Živković, njegovi pomoćnici ili njihove kolege iz VAR sobe „videli“ duel Ljubomira Fejse i Luke Ilića onako kako je Rade Đurović.

„Ta situacija identična je penalu koji je dosuđen za crno-bele u večitom derbiju nakon duela Aleksandra Kataija i Marka Živkovića. Nije mogla da se pronađe sličnija situacija . I na derbiju je igrač kasnio, a ovde je još bilo drasticnije.

Jasno je vidljivo da je napadač sklonio loptu i odbrambeni igrač je kasnio delić sekunde, srušio ga. I u derbiju je igrač zakasnio za delić sekunde i udario protivnika po nozi. Ova situacija je analogna onoj iz derbija, klasični primer jedanesterca. Ima sve elemente za najstrožu kaznu“, objašnjava nekadašnji delilac pravde u priči za MaxBet sport.

Eks članu Sudijske komisije Fudbalaskog saveza Srbije ne dopada se što se ovdašnji sudijeki kriterijumi grade u međusobnim duelima Crvene zvezde i Partizana, a da javnost ostane uskraćena za objašnjenja. I stalno ukazuje na neku vrstu straha od konstantog korišćenja video tehnologije u rešavanju spornih situacija.

„Posle derbija niko nije imao hrabrosti da izađe i obrazloži takvu situaciju. Svi su se ućutali i prepustili vremenu da se takve situacije rešavaju same po sebe. I onda, kad se desi ovako nešto, to stvara sumnju, neprijatnosti sudijama i navijačima.

Šta se desilo da se ovo ne signalizira? Šta je sledeće, da uvedemo VAR VAR-u? Ako već imate mogućnost da donesete ispravnu odluku, čemu onda toliki strah? Ne mogu da prihvatim da naše sudije ne vide ovakve situacije, već verujem da nemaju hrabrosti.

Bojim se da je VAR kod nas puno više propustio rešavanje složenih situacija, kako bi se preinačila odluka i donela ispravna“, istakao je Ðurović i kao dobar primer naveo odluku VAR-a da „poništi penal“ Zvezdi protiv Radničkog u Nišu.

„To je uloga VAR-a. Zašto toga nema i na ostalim utakmicama?“, pita (se) bivši fudbalski sudija, uvek rad da prokomentariše detalje oko kojih se vode žučne polemike u javnosti, među klubovima i njihovim navijačima, a najviše pristalicama večitih rivala sa Topčiderskog brda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari