Birmančević ostaje u Malmeu do 2025. 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Odluka da u martu 2021. pređe u Malme, za karijeru Veljka Birmančevića mogla bi da se ispostavi vizionarskom. Prema saznanjima Mozzart sporta, srpski fudbaler produžiće saradnju sa švedskim velikanom do 2025.

Birmančević je za kratko vreme postao jedan od nosilaca igre Malmea. Izborio se za startno mesto levog ofanzivnog krilnog napadača, sposoban da igra i u formaciji sa dvojicom napadača.

Povremeni reprezentativac Srbije na 43 utakmice prošle sezone zabeležio je 17 golova i osam asistencija, što je bio odličan učinak.

Posebno je blistao u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošlog leta, gde je na sedam mečeva dao četiri gola, uz dve asistencije, i bio jedan od najzaslužnijih za plasman svoje ekipe u elitno takmičenje.

Birmančević je u Malme stigao iz Čukaričkog za obeštećenje od 1.000.000 evra i tada potpisao do 31. januara 2024. godine. Ponikao je u Partizanu, stasavao u Teleoptiku, a pre odlaska u Čukarički odigrao je polusezonu u Radu.

Dvadeset četvorogodišnji srpski fudbaler igrao je za omladinsku i mladu reprezentaciju Srbije, a ima i tri nastupa za seniorski tim. Debitovao je u januaru prošle godine protiv Dominikanske Republike, a potom je igrao protiv Paname i Katara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari