Bitka za drugi krug 1Foto: EPA-EFE/ HIROSHI YAMAMURA (Arhiva)

U najavi jučerašnjeg meča sa Holandijom iz tabora ženske rukometne selekcije Srbije stizale su horske izjave o „nabildovanom“ samopouzdanju u rezultatski prihvatljivom porazu od moćne Norveške (25:28), ne bez dobrog povoda jer su devojke dugo bile egal u tih sat „rvanja“ sa aktuelnim vicešampionkama sveta…

… ali selektor LJubomir Obradović i njegova ekipa tako su tresnuli o pod protiv „lala“ – 23:36 (12:20) da se čovek pita da li je to isti onaj tim što je „pregazio“ Angolu i Kubu u prva dva kola A grupe.

Sada je on podleteo pod brzi voz, pa čak i da danas dobije Sloveniju (dalje ide i s remijem) neće imati bodove za prenošenje u drugi krug planetarnog prvenstva, pod uslovom da ovu fazu takmičenja završi na trećem mestu i ostane u borbi za plasman koji vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre sledeće godine.

Praktično od prvog minuta se nazirala katastrofa, jer nije bilo ni traga motivisanosti i ozbiljnosti viđenih prethodnih dana. Ovog puta bukvalno ništa nije valjalo, ni u napadu za koji je selektor Norvežanki onomad rekao da je najbolji na SP, ni u odbrani, gde se gube ili dobijaju sve bitke.

Dovoljno je reći da su Srpkinje prvi gol postigle tek u 7. minutu, kada je protivnik već vodio 3:0. Videvši da nemaju ravnopravnog takmaca, Holanđanke su postepeno ubrzavale udaljavanje, pa su polovinom prvog poluvremena pobegle na +7 (5:12), pred pauzu imale i deset više lopti u mreži rivala (10:20), a kako nisu ni u nastavku posustajale sudijski zvižduk za kraj meča dočekale su na ogromnih 13 pogodaka viška.

Čime su pokazale da su osvajačice bronzane medalje na SP 2017. rano ispisane iz kruga favorita ovog takmičenja, zbog poraza od Slovenki i nedolaska fenomenalne Niki Grot.

– Čestitke Holanđankama, nismo bili na nivou od pre dva dana. Nismo bili ni blizu onoga što smo očekivali i pružali na planu želje i borbenosti. Gde je to iščezlo, to je drugo pitanje. Nama je bila potrebna borbena utakmica kako bi preneli ta dva boda, ovako moramo protiv Slovenije da se vratimo u igru, za šta je potrebno da promenimo kompletan odnos prema igri. Dve meč lopte smo izgubili, imamo i ovu treću da pokušamo iz sve snage da ostanemo na Svetskom prvenstvu. Biće to baš-baš teška utakmica, ali moramo biti bolji nego protiv Holandije – priznao je LJubomir Obradović, selektor Srbije.

Grupa A

4. kolo

Norveška – Angola 30:24

Srbija – Holandija 23:36

Kuba – Slovenija 26:39

1. Norveška 8

2. Holandija 6

3. Srbija 4

4. Slovenija 4

5. Angola 2

6. Kuba 0

5. kolo (danas)

Srbija – Slovenija 07.00

Angola – Kuba 10.00

Holandija – Norveška 12.30

* Dalje idu tri reprezentacije iz svake grupe

* U sledeći krug prenose se bodovi iz duela sa ekipama koje su prošle

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari