Bivšem igraču Mege izrečena doživotna zabrana bavljenja košarkom 1Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U jednom periodu svoje karijere važio je za veoma talentovanog košarkaša. U ranoj fazi nastupao je za Megu, čak je i proglašen MVP, međutim, Saša Avramović više neće moći da se profesionalno bavi košarkom.

Nekadašnji bek Mladosti iz Čačka, Mege i Vršca dobio je doživotnu zabranu bavljenja košarkom od strane FIBA.

Prema saznanjima medija u Slovačkoj, u kojoj je imao poslednji profesionalni angažman, Avramović je optužen za rušenje integriteta igre, klađenje i nameštanje rezultata mečeva u kojima je učestvovao.

– FIBA je donela tešku odluku. Avramoviću je doživotno zabranjeno učešće na takmičenjima koja se organizuju pod zastavom Međunarodne košarkaške federacije. Dokazali su da je kriv zbog kršenja etičkog kodeksa i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima – navodi se u tekstu u kojem je svoje objašnjenje dao i visoki funkcioner u Košarkaškom savezu Slovačke.

– Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Verujem da će ova sankcija odvratiti sve moguće nameštače utakmica od njihovih aktivnosti. Na kraju, biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa koje postoje i u velikoj meri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično – rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza slovačke, Andrej Kufa.

Avramović je rođen u Čačku; košarkaški je ponikao u Mladosti, dok je tri sezone proveo u Megi. Nastupao je potom za Kumanovo, Košice i Vršac, pre nego što je 2017. godine potpisao ugovor sa ekipom Iskra iz slovačkog grada Svit.

Zbog prikazanih partija, proglašen je bio i za MVP lige, međutim, još od decembra ne igra zbog toga što je bio optužen za teška dela u profesionalnom sportu.

Svojevremeno je sa nacionalnim timom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. godine, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu igrača do 16, odnosno srebro na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina.

Avramović ima pravo žalbe, ali su šanse da ona bude usvojena veoma male.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari