Bivši trener Medvedeva: Novak jedini kaže šta misli u svetu tenisa 1Žan-Rene Lisnar. Foto: EPA/HERBERT PFARRHOFER

Žan-Rene Lisnar, bivši teniser i trener Danila Medvedeva, izjavio je da je Novak Đoković „jedini čovek u svetu tenisa koji otvoreno kaže šta misli“.

U intervjuu za ruski sajt Sport-ekspress Lisnar je govorio o srpskom teniseru i činjenici da zbog pravila koja su vezana za koronavirus nije mogao da nastupa na nekoliko najznačajnijih turnira u ovoj sezoni.

„Ranije, nisam ga voleo, ali kako je cela ova priča odmicala, tako su mi simpatije prema njemu bile sve veće. On je jedini čovek u svetu tenisa koji otvoreno kaže šta misli, koji kaže ‘lopata je lopata’ i radi ono što on misli da bi trebalo da radi. To zaslužuje veliko poštovanje“, rekao je poznati trener, a zatim dodao:

„Đoković je Đoković i to će ostati bez obzira na to da li će mu dozvoliti da igra na Australijan openu. On je Superović! Šta će mu se dogoditi i ako ne bude igrao? To će škoditi samo turniru. Novak se samo bori za svoja prava i mislim da je u pravu“.

Francuz se osvrnuo i na to što zbog propisa vezanih za koronavirus srpski teniser nije igrao na US openu.

„Generalno, sve ovo je vrsta licemerstva. Đokoviću nisu dozvolili da igra na US openu, iako u SAD dugo već nema nikakvih antikovid mera. Ali za strance vakcina je obavezna. Zašto on pati? Zato što političari ne vole kada neka popularna osoba radi stvari koje su protiv njih“.

Lisnar je dodao da se većina tenisera slaže sa Đokovićem.

„Većina tenisera i ličnosti iz teniskog sveta koje su u turu se slažu sa ovakovim razmišljanjem, ali niko ne sme to javno da kaže. Takav je svet danas. Kovid je isto što i situacija u Ukrajini. Smeš da kažeš samo ono što se očekuje od tebe, a ako misliš nešto drugačije, bolje nemoj to da kažeš, inače ćeš imati probleme“, objasnio je Lisnar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari