Bizarna tvrdnja: Đoković dominira jer se nije vakcinisao 1foto FoNet/AP

U tumačenju fantastičnih rezultata Novaka Đokovića, postoje tvrdnje koje je zaista teško razumeti.

Rene Stabs, nekadašnja američka teniserka, u grupi je ljudi kojima Novak Đoković, kao i njegovi uspesi uopšte nisu simpatični, naprotiv.

Ona je svojevremeno optuživala Đokovića zbog odluke da se ne vakciniše tokom pandemije koronavirusa, a danas smatra da je upravo taj potez srpskog asa bio ključan u postizanju fantastičnih rezultata.

Naime, Amerikanka tvrdi da je Srbin zadržao neophodnu svežinu zatoš što se odmarao za vreme pandemije, dok su drugi teniseri morali da igraju na turnirima.

– Igrači kao što su Kasper Rud bi trebalo da malo bolje prave sebi raspored. To je, recimo, razlog zašto Novak dominira poslednjih godina – uverena je Stabs.

Amerikanka je potom u svojoj elaboraciji Novakovih uspeha ove sezone došla do argumenata u vidu da je za vreme pandemije propustio tri od četiri grend slema što mu je produžilo karijeru.

– Pandemija nije bila „prijatelj“ Novaku. Ali, to što se nije vakcinisao i nije mogao da igra na tri od četiri grend slema i verovatno da ih osvoji mu je produžilo karijeru. Dok su drugi igrali, on je mogao da odmara svoje telo za sve to vreme i zato smatram da mu je sve to pomoglo. Iako verujem da bi on više voleo da je mogao da igra – tvrdi Stabs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari