Bjeković i Stojković ugostili Čeferina 1foto: FSS/Nebojsa Parausic

Predsednik Evropske fudbalske federacije obišao trening kamp FSS u Staroj Pazovi.

Aleksandar Čeferin je u društvu zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije i selektora našeg A tima obišao terene i smeštajni objekat nadomak Beograda, koe  koristte i drugi domaći Savezi i nacionalne ekipe.

„Veoma nam imponuju reči i pohvale prvog čoveka evropske kuće fudbala, kao i utisci predstavnika svih klubova i nacionalnih selekcija koje su posle boravka u Sportskom centru u Staroj Pazovi oduševljeno konstatovali da Fudbalski savez Srbije ima vrhunske uslove za rad i pripreme profesionalnih sportskih ekipa.

Srpska kuća fudbala je mesto odakle su Orlići Ljubinka Drulovića i Veljka Paunovića krenuli u osvajanje evropskog i svetskog zlata. Tu su i momci Dragana Stojkovića kovali planove i pripremali taktiku za trijumfalan pohod kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a odatle će krenuti i u Katar sa ambicijom da još jednom obraduju naciju i dostojno reprezentuju Srbiju na najvećoj smotri svetskog fudbala“, kaže Nenad Bjeković,

Generalni sekretar FSS, Jovan Šurbatović, otkrio je istom prilikom mogućnost da Fudbalski savez Srbije u najskorije vreme bude domaćin seminara najboljih evropskih sudija:

„Jasno je da Sportski centar u Staroj Pazovi poseduje sve moguće infrastrukturne kapacitete za organizaciju takvog skupa. Tu pre svega mislim na VAR prostorije za koje je više puta konstatovano da su opremljene vrhunskom tehnoligijom i da su kao takve među najmodernijima u Evropi. Ideja postoji od ranije, sada je samo intezivirana tokom posete predsednika Čeferina i jednog od njegovih najbližih saradnika Zorana Lakovića. Vrlo je verovatno da će UEFA u skorije vreme iskoristiti pogodnosti koje pruža naša kuća fudbala i poslati svoje najbolje sudije da u Staroj Pazovi odrade pripreme, poligone i proveru znanja“.

Želja nam je da 2024. ili 2025. godine budemo domaćini Kongresa UEFA. Mnogo je argumenata koji su na našoj strani i daju nam za pravo da budemo optimisti. Pre svega činjenica da će do tog perioda biti završeni radovi na rekonstrukciji Aerodroma i Sava centra, što će znatno povećati kapacitete i svrstati nas u grupu zemalja sa najsavremenijim i najvećim kongresnim centrom u Evropi. U tom slučaju, imali bismo sve neophodne resurse i mogućnost da istaknemo kandidaturu za organizaciju jednog velikog događaja kao što je Kongres krovne organizacije evropskog fudbala.

„Bivše rukovodstvo na čelu sa Tomislavom Karadžićem i Zoranom Lakovićem odradilo je fenomenalan posao 2011. godine, mi smo samo nastavili da vodimo računa o Sportskom centru i da se odgovorno ponašamo. Zato smo i ušli u novi investicioni ciklus koji je podrazumevao potpuno renoviranje prostorija. Spoj elegancije, istorije, tradicije i modernog stila je ono čime danas odiše Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije“, reči su prvog operativca našeg Saveza.

Šefa stručnog štaba seniorske reprezentacije, Dragana Stojkovića, takođe raduju impresije eminentih ličnosti iz sveta sporta koje je u proteklom periodu imao prilike da ugosti u srpskoj „kući fudbala“.

„Kada vam u goste dođu najviši zvaničnici UEFA i ostanu impresionirani onim što su videli, ne preostaje vam ništa drugo nego da budete srećni i zadovoljni. Aleksander Čeferin je rekao da je obišao mnoga mesta i video praktično sve sportske centre u Evropi, ali da je ovo u Staroj Pazovi prevazišlo sva njegova očekivanja. Bili su nam u poseti i čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije koji su takođe izrazili oduševljenje uslovima koje imamo u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Svetislav Pešić je bio pun utisaka i rekao je da nimalo ne zaostajemo za Realom, Barselonom i Bajernom. Sve nas to čini veoma ponosnim, ali nas i obavezuje da nastavimo da radimo kao do sada. Igračima prijaju mir i atmosfera u Staroj Pazovi, osećaju se kao u svojoj kući i imaju na raspolaganju optimalne uslove za rad i pripreme uoči važnih izazova u dresu državnog tima“, kaže Piksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.