Blistali Dončić i Vučević 1Foto: AP PHOTO CHUCK BURTON

Luka Dončić je ove godine nezaustavljiv u NBA ligi. Slovenački košarkaš ponovo je ostvario „dabl-dabl“ učinak u pobedi Dalasa nad Šarlotom (122:84).

Sjajno veče imao je i crnogorski centar Nikola Vučević koji je Orlando predvodio do pobede nad Čikagom (112:84).

Dalas Meveriksi ostvarili su na gostovanju u Šarlotu 18. pobedu ove sezone. Dončić je u koš Hornesta ubacio 18 poena (tri od sedam pokušaja za tri poena), a uz to je zabeležio 10 skokova i četiri asistencije. Zanimljivo je da su se na ovom meču bukvalno svi igrači Dalasa upisali u listu strelaca pošto je trener Rik Karlslajl u trećoj i četvrtoj četvrtini dao šansu i igračima koju su od početka sezone imali malu minutažu. Nikola Vučević bio je i statistički gledano najbolji u Orlandu protiv Čikago Bulsa. Crnogorac je ubacio 22 poena, uz 12 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Orlandu je ovo 17. pobeda ove godine, a zanimljivo je da je u većini slučajeva poraze doživljavao upravo kada Vučević nije uspevao da ostvari dvocifren učinak.

NJu Orleans je izgubio od Bruklina (121:126) uprkos dobroj partiji Entoni Dejvisa koji je imao skor od 34 poena i 26 skokova. U Bruklinu je najbolji bio Deanđelo Rasel sa 22 poena. Oklahoma je protutnjala kroz Los Anđeles gde je savladala Lejkerse sa 107:100. Iako razlika od samo sedam poena ne govori mnogo o dominaciji Oklahome, treba napomenuti da je gostujući tim sve vreme vodio, a najefikasniji je bio Pol DŽordž sa 37 poena. Finiks Igora Kokoškova doživeo je i „jubilarni“ 30. poraz ove sezone, ovaj put od Filadelfije (127:132). Memfis je kod kuće izgubio od Detroita (94:101), a američki ESPN preneo je da su se posle utakmice potukli igrači domaćeg tima. Geret Templ i Omri Kaspi navodno su odlučili da pesnicama reše razmirice sa terena, zbog čega je trener DŽej Bi Bikerstaf neočekivano kasnio pola sata na redovnu konferenciju za medije posle meča.

Kokoškov: Jokić ima pravo da ne igra za Srbiju

Trener Finiksa Igor Kokoškov izjavio je za Sport klub da bi u Srbiji trebalo „prekinuti medijsku kampanju protiv Nikole Jokića zbog toga što ne igra za nacionalni tim“.

– Mislim da je to individualno i zavisi od slučaja do slučaja. Zavisi od kvaliteta igrača, veličine njegovog ugovora i same strukture organizacije. Kad se radi o NBA igračima, o Jokiću u ovom slučaju, mislim da treba da se stane na loptu i da se prestane sa medijskom kampanjom vezanom za pritisak da ukoliko ne igraš, nisi patriota. To su sve stvari koje ne stoje, nisu realne, nisu objektivne. Jokić mnogo toga radi za našu zemlju, za naš sport i košarku. Mislim da ne bi trebalo praviti veliku tenziju i veliku priču. Postoje objektivni razlozi ukoliko ne igra. Trebalo bi napraviti takvu relaciju sa njim da kad bude mogao da igra za reprezentaciju, to učini. Ne sumnjam da će Nikola igrati onog trenutka kada bude mogao da igra – naglasio je Kokoškov.

Rezultati

Šarlot – Dalas 84:122

Klivlend – Majami 92:117

Vašington – Atlanta 114:98

Bruklin – NJu Orleans 126:121

Boston – Minesota 115:102

Čikago – Orlando 84:112

Memfis – Detroit 94:101

Finiks – Filadelfija 127:132

LA Lejkers – Oklahoma siti 100:107

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari