Bodiroga, novi predsednik Evrolige: Da je podignemo na još viši nivo 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Naslednik Đordija Bartomeua smatra da je vreme da elitno klupsko košarkaško takmičenje postane popularnije nego što je sada.

„Nakon 22 godine u kojima smo videli kako ova liga raste, došlo je vreme da se podigne na viši nivo. Ovo je novi početak, a vi ste suštinski deo u budućoj evoluciji takmičenja“, rekao je Dejan Bodiroga u prvom obraćanju bazi u ulozi novoizabranog predsednika Evrolige.

Njen trosrtruki osvajač, iz vremena kada je i sam igrao pod obručima i bio najbolji košarkaš Starog kontinenta, smatra da su košarkaši najbitnija karika EL i da je neophodno pridavati im maksimalnu pažnju.

„Igrači su prave zvezde igre i nastavićemo da radimo na podizanju njihovog profila, na terenu i van njega. Želim vama i svim vašim saigračima da poželim zdravu i uspešnu sezonu“, poručio je Bodiroga na sastanku sa nekim novim neposrednim akterima Evrolige.

Od dvostrukog osvajača svetskog zlata (1998. i 2002. godine) i trostrukog evropskog prvaka (1995, 1997, 2001), sa reprezentacijom Jugoslavije, očekuje se da unapredi funkcionisanje Evrolige, ali i da premosti jaz između nje i FIBA, u kojoj je nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije takođe imao važne funkcije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari