Bogdanović: Iznenadio sam sam sebe 1foto twitter

Atlanta je pobedom u Njujorku (117:111) gotovo osigurala mesto u plej-inu, s obzirom na to da na deset utakmica do kraja regularnog dela ima šest pobeda više u odnosu na Vašington, prvog pratioca koji je trenutno na 11. mestu Istočne konferencije. Bogdan Bogdanović, uz Treja Janga, obeležio je trijumf Houksa sa 32 poena, što je njegov ovosezonski rekord. Osim briljantne simultanke, u fokusu američke javnosti je i njegov pas preko celog terena za poene Treja Janga.

Popularni Bogi je u samom finišu prve deonice iz čeonog auta „zafrljačio“ loptu preko celog terena pronašavši na drugom kraju terena Treja Janga, koji je iz skoka poentirao uz zvuk sirene.

Američki mediji, kao i košarkaška javnost, ovaj potez Bogdanovića uporedili su sa dodavačkim umećem Nikole Jokića i njegovim tač-daun pasovima.

„Napravio sam samo korak unazad i bacio loptu. Bilo je kul, malo sam i sebe iznenadio jer sam je čudno bacio, sa puno rotacije. Ipak stigla je tamo gde je bila namenjena“, priznao je Bogdanović da je pas bio posledica srećnih okolnosti.

Bogdanović se trenutno nalazi u sjajnoj napadačkoj formi. Na prethodna tri meča ubacivao je: Memfisu 30 poena, Nju Orleansu 21, i Njujorku 32 poena.

Atlanta je tokom setone platila danak čestim povredama vodećih igrača. Trenutno je tek na 10. mestu Istočne konferencije sa skorom 36-36. Daleko je od pozicije da ponovi prošlosezonski rezultat kada je igrala finale Istočne konferencije protiv Milvoki Baksa. Na tom putu Houksi su izbacili Njujork Nikse u polufinalu konferencije i zbog tog serijala narastao je animozitet između Niksa i Houksa, posebno navijača Njujorka prema Treju Jangu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari