Bogdanović: Videćemo da li ćemo Bjelica i ja igrati na Evropskom prvenstvu 1foto EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Igra zaista odlično Bogdan Bogdanović u smiraj regularnog dela seozne u NBA ligi. U sistemu Svetislava Pešića trebalo bi da ima važno mesto ovoga leta na Evropskom prvenstvu, međutim, popularni Bogi nije siguran da će se odazvati pozivu reprezentacije Srbije.

Selektor Srbije je zajedno sa direktorom reprezentacije Draganom Tarlaćem išao u SAD, gde je razgovarao sa svim srpskim NBA igračima. Našli su se i sa košarkašem Atlanta Hoksa Bogdanom Bogdanovićem, kao i Nemanjom Bjelicom iz Golden Stejt Voriorsa, a bivši igrač Partizana i Fenerbahčea je za RTS istakao da nisu razgovarali o predstojećem Evrobasketu.

„Jesam, da. Bili smo na sjajnoj večeri, bio je i Bjelica tu i svi zajedno pravimo dobru atmosferu“, rekao je Bogdanović za RTS.

Bogdanović je poručio da sa selektorom Srbije konkretno nije razgovarao o nastupu na predstojećem Evropskom prvenstvu, što je pomalo čudno jer je Svetislav Pešić otputovao u Ameriku nameren da se uveri u mogućnost da svi srpski košarkaši koji nastupaju u NBA zaigraju za „orlove“ na narednom kontinetalnom šampionatu.

„Nismo razgovarali o Evropskom prvenstvu. Videćemo da li ćemo ući u sastav Bjelica i ja“, ostavio je prosotra Bogdanović da javnost u Srbiji nagađa da lli će igrati na Evropskom prvenstvu.

Bogdanović ove sezone u NBA ligi beleži 15,1 poena, 3,9 skoka i tri asistencije u proseku, a Bjelica 6,1 poen, 4,1 skok i 2,2 završna dodavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari