"Bojim se za svoj život, dopingovali smo se devedesetih": Dino Bađo zabrinut posle smrti saigrača Đanluke Vijalija 1EPA PHOTO/ANSA/CARLO FERRARO

Čuveni italijanski fudbaler progovorio o tabu temi.

Gostujući na jednoj domaćoj televiziji, Dino Bađo je ispričao kako su on i njegov nedavno preminuli prijatelj i saigrač iz Juventusa i reprezentacije, Đanluka Vijali, pripadali povelikoj grupi fudbalera koji su tokom karijere koristili nedozvoljene suptance ne bi li podigli na viši nivo svoje sportske perfomanse.

„Prerano je otišao. Trebalo je da istražimo šta smo uzimali dok smo igrali. Uvek je bilo dopinga. Moramo shvatiti da neke stvari mogu za nas biti loše nakon nekog vremena. I ja se bojim za sebe, događa se to mnogim igračima. Kada smo igrali, devedesetih, bilo je dosta dopinga i mi smo ga uzimali. Neki su i pričali o tome što su uzimali i da im stvara probleme“, iskreno je priznao ovaj legendarni igrač.

Đanluka Vijali otišao je sa životne pozornice sa samo 58 godina, nakon višegodišnje borbe sa kancerom gušterače, ali nikada nećemo saznati da li je i u kojoj meri njegova bolest bila skopčana sa posledicama dopingovanja bivšeg asa Juventusa, Sampdorije, Čelsija i Azura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari