Bokan nudi pomirenje crveno-belim 1Foto: Sajt KK Crvena Zvezda

Predsednik Budućnosti i vlasnik crnogorskog trgovinskog lanca Voli Dragan Bokan odlučio je da ponudi ruku pomirenja Crvenoj zvezdi posle tenzija koje su se podigle tokom finalne serije ABA lige. Bokan je poručio crveno-belima da je ABA liga podjednako bitna svim klubovima i da treba da učine sve što mogu kako bi je sačuvali.

Podsetimo, finalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti odigrana je u uslovima koji su bili na ivici regularnosti, a po oceni medija trebalo je da budu prekinuti i treći meč u Podgorici i poslednji u Beogradu. Osim skandiranja baziranih na nacionalnoj mržnji, na tim mečevima su viđenja pljuvanja u bukvalnom smislu, gađanje predmetima aktera na parketu, pa čak i čupanje stolica koje su bile namenje za obračun sa gostujućim igračima. Zbog navijača Zvezde poslednji meč u Beogradu je čak i kasnio, a Budućnost je na parket izašla tek posle pretnje delegata da će meč biti registrovan službenim rezultatom.

– Šta je bilo – bilo je, treba da radimo da se spuste tenzije između Zvezde i Budućnosti, da dođemo u situaciju da sledeća sezona bude fer. Mislim da isto želi i Crvena zvezda, kao i svi klubovi regiona. ABA Liga je proizvod koji je jako bitan, kiseonik za klupsku košarku regiona. Biće nove propozicije, bićemo zaštićeni u tom delu, neće se tolerisati jedan centimetar ulaska u teren, kao ni nijedno pogrdno skandiranje – izjavio je Bokan.

On je naglasio i da se nada da će biti promenjene propozicije ABA lige kako bi se bolje zaštitili svi akteri.

– Naš advokatski tim radi na pripremi predloga promene propozicije takmičenja. Prekosutra je novi rok i mi ćemo uputiti predlog ABA Ligi… – zaključio je Bokan.

Zvezdin istorijski budžet

Dragan Bokan je ocenio da Crvena zvezda i Partizan imaju za sledeću sezonu najveće budžete u svojoj istoriji, dok je Budućnost ovaj put u defanzivi.

– Crvena zvezda ima ubedljivo najveći budžet, najveći i u istoriji kluba. Tu je Partizan, koji će imati možda još veći budžet nego u vremenu kada je ekipu vodio Duško Vujošević. Cedevita Olimpija je jako ozbiljan projekat. Takođe, prvi put u Crnoj Gori dva kluba imaju isti budžet, a siguran sam da je Mornar potrošio do sada više nego mi – zaključio je Bokan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari