Bokseri iz regiona u projektu "Nokaut za netoleranciju" 1Foto: BSS

Poruka koju su mladi bokseri i bokserke promovisali od juna meseca posebno je odjeknula u Somboru, tokom Omladinske zlatne rukavice, a zapravo je deo projekta “Nokaut za netoleranciju”, koji uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih realizuje udruženje Intermedia u partnerstvu sa Omladinskim klubom Nikšić i bokserskim savezima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

U proteklim mesecima, mladi učesnici projekta obučavali su se da budu vršnjački edukatori, putovali i družili se, snimali promotivne i edukativne spotove, ali i trenirali i pripremali se zajedno, ukazujući na značaj regionalne saradnje, ali i na ulogu koju sport i sportisti imaju u promociji pozitivnih društvenih vrednosti poput tolerancije, uzajamnog razumevanja, fer pleja i kulture suživota.

“Sport je moćan instrument u borbi protiv svih negativnih pojava prisutnih u našim društvima – diskriminacije, netolerancije, govora mržnje i svih oblika nasilja”, jedinstveni su u svojoj poruci mladi bokseri i bokserke. Oni dodaju da im je projekat pomogao da shvate koji uticaj imaju na svoje vršnjake, te da su sa ponosom spremni da ponesu zvanje “ambasadora tolerancije i pomirenja” zalažući se upravo za ove vrednosti kako u regionu, tako i šire.

Uključeni bokserski savezi pružili su punu podršku svim projektnim aktivnostima, a deo istih bili su i sami treneri, ali i selektori različitih uzrasnih kategorija, sa kojima će se u narednom periodu pojačati rad. “Uloga trenera nije samo da utiče na fizičke karakteristike sportiste, on je i učitelj i pedagog sa direktnim uticajem na formiranje ličnosti deteta i to je pravac u kome ćemo se kretati u narednom periodu”, istakao je Vladimir Mitrović, koordinator projekta “Nokaut za netoleranciju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari