Doktor reprezentacije Srbije objasnio kako je došlo do hitne operacije u kojoj je Boriši Simaniću uklonjen bubreg 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Reprezetntativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog povrede zadobijene u utakmici 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva nalazi u bolnici „Makati Medical Center“ u Manili, podvrgun je juče još jednoj operaciji, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

. Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna, rekao je doktor reprezentacije Srbije prof. dr Dragan Radovanović.

On je objasnio da je srpski košarkaš morao da 3. septembra bude hitno ponovo podvrgnut operativnom zahvatu.

– Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno – zaključio je Radovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari