Aleksandar Aco Petrović očekuje reakciju vlasti u Srbiji: Boriša Simanić je izgubio bubreg igrajući za reprezentaciju, država da ga stavi na listu osvajača medalja 1Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Možda i kroz najteže dane u životu, Boriša Simanić upravo prolazi u Manili. Zdravstveno stanje reprezentativca Srbije je teško, a zbog komplikacija izgubio je i jedan bubreg.

Reprezentativac Srbije je još uvek u bolnici u Manili. Oporavlja se posle drugog operativnog zahvata, posle kojeg je morao da mu bude odstranjen levi bubreg. Simanić je protiv Južnog Sudana, na kraju prve faze Mundbasketa, dobio jak udarac od strane Nunija Omota posle čega je došlo do nenadanih komplikacija. Te noći je hitno odveden u bolnicu u kojoj je potom i operisan.

Nažalost, zbog komplikacija, bila je neophodna još jedna hirurška intervencija usled koje mu je izvađen levi bubreg. Stanje u kojem se nalazi 25-godišnji košarkaš španske Saragose izazvalo je reakcije podrške širom Evrope i sveta. Poslednji koji se oglasio jeste i Aleksandar Aco Petrović, čuveni jugoslovenski košarkaš i nekadašnji selektor Hrvatske.

– Kada igrač (Boriša Simanić) izgubi bubreg igrajući za reprezentaciju verujem da će se i država uključiti na određeni način kako da mu pomogne. Recimo, da ga se stavi na listu igrača koji su osvajali medalje na velikim takmičenjiam, ukoliko Srbija sada ne uzme medalju – predložio je Petrović.

Simanić dane posle druge operacije malo lakše provodi s obzirom na to da su mu u posetu došli majka i devojka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari