Breša gostuje Novom Beogradu 1Vladimir Vujasinović foto Peđa Milosavljević /Starsport

Šesnaest aktera borbe za naslov klupskog vaterpolo prvaka Evrope imalo je dve nedelje odmora od mečeva za prva četiri mesta u dve grupe sa (po) osam timova, tj. plasman na prolećni Fajnal-ejt u Beogradu, pa posle obaveza u svojim nacionalnim takmičenjima, danas i sutra, nastavljaju gde su stali u Ligi šampiona.

Najpre osmorka iz grupe A, sa dva od tri srpska predstavnika u eliti.

Tehnički organizator ovogodišnjeg i sledeća dva F8, Novi Beograd, na pauzu je otišao porazom od Ferencvaroša, odnosno skorom od dve izgubljene utakmice (Olimpijakos ga je takođe ostavio bez ičega) i dve pobede (nad Radničkim iz Kragujevca i splitskim Jadranom), pa se šef struke Vladimir Vujasinović, sa skupocenim i trofejnim vedetama mladog kluba, nada rezultatskom preokretu na bolje.

Mada znaju da će biti potrebno da mnogo toga dođe na svoje mesto da bi Breša ostala „na dnu“ bazena „11. april“, jer će od 19.45 imati posla sa aktuelnim prvakom Italije i osvajačem trećeg mesta na poslednjem završnom turniru.

Čiju kapicu nose i srpski reprezentativci Đorđe Lazić i Boris Vapenski. Odnosno sa jednim od dva vodeća tima u grupi, pošto Breša i Olimpijakos imaju (po) tri pobede, jedan remi i 10 bodova, pa su na +4 u odnosu na kvartet pratilaca u kom su je i Novi Beograd.

Nešto kasnije (20.30), pred svoje navijače će i Radnički, sa tom razlikom što se od tima Uroša Stevanovića očekuje da na delu potvrdi zbog čega je favorit protiv Dinama iz Tbilisija.

Jeste osvajač poslednje Jadranske lige i šampionata Srbije, sa jednim remijem (protiv Ferencvaroša) u četiri runde, tek za nijansu uspešniji od protivnika (nula na kontu).

Ali mlad sastav ogromnog potencijala, podržan dvojicom starih asova, ne bi smeo da ima problema sa Gruzijcima, u čijim redovima su Srbin Dušan Vasić, Crnogorac Jovan Sarić i Hrvat Marko Jelača.

Kragujevčani nisu uzeli ništa protiv Novog Beograda, Breše i Jadrana, ali tim iz nekadašnje sovjetske republike ne bi smeo da bude krupan zalogaj za ekipu iz zemlje aktuelnih olimpijskih šampiona.

Crvena zvezda naredni meč B grupe igra sutra sa svom bazenu, a rival joj je dubrovački Jug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari