Brodolom Dejana Stankovića: Kremoneze okrenuo Sampdoriju u poslednjih 10 minuta, Serija B neminovnost 1Dejan Stanković. Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Ako su šanse i postojale, posle brodoloma protiv Kremonezea, deluje da Sampdoriji nema spasa – 2:3.

Meč 29. kola Serije A bio je od naročite važnosti za fudbalere Sampdorije. U goste im je došao Kremoneze, koji je pred današnji duel bio poslednjeplasirani na tabeli.

Golom Lamersa u 66. minutu, usled lepe akcije, koju je ukrasio Auđelo, centaršutem po levoj strani, Holanđanin je udarcem glavom doveo Sampdoriju u vođstvo 2:1.

Činilo se da će Đenovljani, u jednom od krucijalno važnih mečeva u borbi za opstanak, uspeti da sačuvaju prednost.

Dejan Stanković je, u skladu sa važnošću utakmice, sve vreme temperamentno delio savete svojim izabranicima, među kojima je u startnoj postavi bio i Filip Đuričić, međutim, nije dovoljno pažnje obratio na dve poslednje izmene koje je izvršio njegov kolega na klupi Kremonezea, Davide Balardini.

Afena-Đan je ulaskom u 81. minutu napravio promenu ravnoteže po desnoj strani. Brzonog i lakih pokreta, najzaslužniji je bio za promenu poseda lopte.

Neposredno po njegovom ulasku gosti su došli do poravnanja posle akcije po desnoj strani. Desers je fino centrirao a 25-godišnji Gruzin, Lokošvili fenomenalno se snašao ubacivši loptu u gol grudima, ubacivanjem na prvu stativu.

Gosti su nastavili sa inicijativom, naročito se isticao nekadašnji fudbaler Rome, Afena-Đan.

Ganjanin je u nadoknadi vremena odigrao možda i najvažniju rolu kada je u jednoj akciji pogodio stativu, lopta se odbila do Sernikole, takođe rezerviste, koji je divno plasirao loptu, matiravši nemoćnog Ravalju za konačnih 2:3.

Mat koji je Sampdorija doživela u 95. minutu dotukao je Dejana Stankovića, koji je kraj utakmice dočekao bled i zamišljen, gledajući u jednu tačku, svestan da je sa 15 bodova, na devet kola do kraja sezone, velikan iz Đenove gotovo u bezizlaznoj situaciji.

Posle poraza od Kremonezea, nekadašnji finalista Kupa šampiona nalazi se na poslednjem mestu Serije A. Specija, prvi klub iznad zone ispadanja, beži Sampdoriji čak 11 bodova.

Od dolaska na klupu Sampdorije, Stanković je još uvek na svega dve pobede.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari