Bronza za Kragujevčanke na Mediteranskim igrama 1Foto: SPD Radnički

Na završenim Mediteranskim igrama u alžirskom gradu Oranu bronzanu medalju osvojila je rukometna reprezentacija, za koju su nastupale i dve igračice Radničkog Teodora Veličković i Helena Inđić.

Veličković je posle velikog uspeha istakla da su pripreme bile teške, ali da su bile skoncentrisane na igru.

– Znale smo šta nas čeka u Alžiru. Put do medalje je bio težak, treninzi, pripremne utakmice, video analize. U Oranu smo probale da sve probleme ostavimo sa strane, prvenstveno nezadovoljstvo smeštajem i ishranom. Bilo je teško, ali smo bile rešene da se skoncentrišemo na teren i kući u Srbiju donesemo medalju i to obećanje smo ispunile.

Helena Inđić je istakla da su za nju Mediteranske igre predstavljale veliko iskustvo.

– Osvajanje odličja će predstavljati veliki podstrek da radim, treniram i napredujem još više i bolje i time opravdam ukazano poverenje.

Rukometašice Radničkog ističu da u polufinalu protiv Hrvatske nisu mogle više, jer je tu utakmicu prelomilo iskustvo.

– Mislim da je umor i neiskustvo naše ekipe došlo do izražaja u najgorem mogućem trenutku. Dale smo sve od sebe, ali su iskusne Hrvatice osujetile svaki naš pokušaj da im rezultatski pariramo. Ostala je žal, ali smo stisle zube i u borbi za medalju izvukle najbolje iz sebe i dokazale da smo se sa pravom našle na pobedničkom postolju, istakla je Inđić.

Nakon zasluženog odmora bronzane rukometašice očekuje priprema za narednu sezonu.

– Nakon osvojene medalje, imam malo vremena za odmor. Početak priprema za narednu sezonu nas očekuje već krajem ovog meseca. Iskustvo je jedna od najvažnijih stvari koje čini naš sport, a ja sam ga sa reprezentacijom povećala. Mislim da su ove Mediteranske igre veliki iskorak u mojoj karijeri i isto tako imaju veliki značaj kako za mene tako i za moj klub i ekipu, zaključila je Veličković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari