Brozović se igrao "žmurke" sa Saudijcima, ali na kraju postao najplaćeniji Hrvat u istoriji fudbala 1foto: Al Nasr

Dva puta je „odjavio“ Saudijce, javljao se sa hrvatskog primorja kako letuje sa porodicom kada su mediji tvrdili da je pristao na „neprisotjnu ponudu“ ali je na kraju Marselo Brozović pristao da kairjeru nastavi u Al Nasru.

Kako je u poslednjih petnaestak dana driblao Inter i Al Nasr Marselo Brozović nije uspevao ni na jednom travnatom terenu, uprkos tome što je jedan od najboljih veznjaka na svetu.

Nikako se hrvatskom fudbaleru nije išlo na Bliski istok. Imao je želju da ostane u Interu, sa kojim je imao ugovor do 2026. međutim, Nerazuri su, vođeni novcem i njegovom skupom platom od 6.000.000 evra godišnje odlučili da ga prodaju u Saudijsku Arabiju.

Saudijci su odmah po započinjanju pregovora izašli sa jasnom ponudom. Inter nije mnogo oklevao, međutim kada je trebalo da se dve strane rukuju, Brozović je promenio lične uslove i zaustavio pregovore.

Iskreni ljubitelji fudbala bili su oduševljeni potezom reprezentativca Hrvatske. Delovalo je da ga ni Inter, kao ni Saudijci ne mogu slomiti niti nagovoriti, pogotovo jer nema menadžera.

Nadao se Brozović da će Barselona pronaći način kako da se uključi u pregovore, međutim kako do 30. juna nije uspela da proda nijednog od svojih fudbalera i time napravi prostor u budžetu i zadovolji propise La Lige, Marselo se sve više mirio sa činjenicoim da će pristati na novu ponudu Al Nasra.

Ona je, doduše, bila takva da je bilo i nerazumno odbiti je. Naime, za naredne tri sezone doskorašnji fudbaler Intera zaradiće neverovantih 100.000.000 evra i tako postati najplaćenijih hrvatski fudbaler svih vremena.

Brozović je ubedio Saudijce da pojačaju prvobitnu ponudu za čak deset miliona evra po takmičarskoj godinji.

Doduše, Inter je u čitavoj priči najlošije prošao, s obzirom na to da od transfera neće prihodovati planirana 23 već 18 miliona evra.

Brozović je prvo pojačanje Al Nasra u aktuelnom prelaznom roku, mada ga u klubu već čeka nekoliko zvučnih imena. Pre svih Kristijano Ronaldo, pa i Anderson Taliska, David Ospina, a spekuliše se da je klub iz Rijada između ostalog bacio oko na Vilfrida Zahu…

Hrvat je u Inter stigao u januaru 2015. godine, prvo u formi pozajmice za koju su Nerazuri platili Dinamu 3.000.000 evra, a onda ga godinu i po dana kasnije otkupili od zagrebačkog kluba. Brozović je za osam i po godina na Đuzepe Meaci odigrao 330 mečeva za Inter, osvojio jedan Skudeto i po dva trofeja Kupa i Superkupa Italije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari