Bura na Jadranu: Trener Zlatibora prijavio protivničkog igrača zbog pretnji 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Strajin Nedović našao se u neprijatnoj situaciji.

U utorak i sredu igrani su prvi mečevi četvrtfinala ABA 2 lige.

Spartak i Vojvodina očekivano su ostvarili pobede, međutim Zlatibor je neprijanto iznenadio ubedljivim porazom od Podgorice (113:89) tako da će u revanšu imati zadatak sa „pet zvezdica“.

Meč je bio veoma buran, prepun emocija i nervoze, međutim imao je i „treće poluvreme“ na konferenciji za medije.

Strajin Nedović, višegodišnji trener Zlatibora, optužio je košarkaša iz protivničke ekipe Milutina Đukanovića za nedolično i nesportsko ponašanje.

– Sjajna igra jedne mlade ekipe pada u drugi plan zahvaljujući igraču Podgorice Milutinu Đukanoviću, koji je s namerom u toku meča želeo da povredi našeg igrača, koji je već imao povredu te ruke. Nakon utakmice pretio je i psovao celu našu ekipu u hodniku, što je bruka i sramota, tako da tražim od ABA lige da reaguje, što sam naveo i u prijavi kod delegata – otkrio je Nedović kako se Đukanović ponašao tokom i posle meča.

Uveren je Nedović i da ništa još uvek nije gotovo, s obzirom na to da će se revanš četvrtfinala igrati na terenu Zlatibora.

– U utakmicu smo ušli dekoncentrisano, ali i pored 24 razlike nije ništa gotovo, jer će Podgorica doći na Zlatibor, gde ćemo pokušati da stignemo zaostatak. Ništa nije nemoguiće i nećemo se predati.

Revanši četvrtfinalnih duela igraju se narednog utorka i srede, a format je takav da dalje ide tim koji u konačnom zbiru dva meča ima više poena.

PLEJ-OF ABA 2 LIGE

Utorak

18:00 Zlatibor – Podgorica (prvi meč 89:113)

20:00 Spartak – Helios ( 84:71)

Sreda

17:00 Vojvodina – Sutjeska (89:84)

19:00 Široki – MZT Skoplje (69:85)

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari