Ćabi Alonso potvrdio da ostaje na klupi Leverkuzena 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Trener fudbalera Bajer Leverkuzena Ćabi Alonso potvrdio je danas da će ostati na klupi tog tima i naredne sezone, uprkos interesovanju Liverpula i Bajerna iz Minhena.

Nemački mediji su ranije danas preneli da je Alonso obavestio je upravu Bajerna iz Minhena da će ostati u svom klubu, a nešto kasnije je i sam trener potvrdio na konferenciji za novinare da ostaje u Leverkuzenu.

„Želeo sam da iskoristim reprezentativnu pauzu da razmislim malo bolje. Prošle nedelje sam imao dobar sastanak sa čelnicima kluba i odlučio sam da ostanem u Bajer Leverkuzenu“, rekao je Alonso.

„Osećam da je ovo pravo mesto za mene kao mladog trenera“, dodao je 42-godišnji Španac.

Alonso je tako stavio tačku na spekulacije koje su ga povezivale sa prelaskom u Liverpul ili minhenski Bajern. On danas nije želeo da govori o tim klubovima.

„To su klubovi sa kojima imam jaku vezu, igrao sam tamo, tako da ih poštujem, ali nije korektno da sada pričam o njima. Na pravom sam mestu i želim da nastavim da rastem sa klubom, sa igračima, da učim od njih“, rekao je Alonso.

Posle tri godine u B timu Real Sodijedada, Alonso je preuzeo Bajer u oktobru 2022. godine, kada je ekipa bila u donjem delu tabele u Bundesligi. On je popravio igru i rezultate, pa je Bajern završio na pozicijama koje vode u Ligu Evropa.

U svojoj prvoj celoj sezoni na klupi Bajera, ekipa je prva na tabeli sa 10 bodova više od aktuelnog šampiona Bajerna, osam kola pre kraja šampionata.

Bajer je jedini neporaženi u ligi i pokušava da osvoji prvu šampionsku titulu u svojoj istoriji.

Fudbaleri Bajera će sutra dočekati Hofenhjam, u utakmici 27. kola Bundeslige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari