Čačanska policija demantovala da je pozvala Poledicu u stanicu zbog zakazane konferencije 1Foto: STARSPORT

Policija u Čačku saopštila je danas da su „apsolutno netačne i zlonamerne“ tvrdnje da je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica pozivan da dođe u stanicu policije zato što je zakazao konferenciju za medije.

„Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da je u prostorije policijske uprave u Čačku, juče u 19.50 sati, sam pristupio pravni zastupnik Mirka Poledice i dostavio prijavu skupa za 5. avgust ove godine. U podnesku je navedena molba da ‘ukoliko je to moguće policijska uprava pošalje obezbeđenje’, kao i da je za navedeni događaj angažovano profesionalno obezbeđenje“, navodi se u saopštenju policije.

Policija ističe da je na pitanje da li očekuje narušavanje javnog reda i mira ili bilo kakve druge probleme, s obzirom da traži prisustvo policije, pravni zastupnik Poledice odgovorio da, iako nema zakonsku obavezu da prijavi konferenciju, to čini upravo zato što može doći do problema.

Prema navodima policije pravni zastupnik Poledice je u policijskoj upravi rekao i da je potrebno pozvati Poledicu i obaviti razgovor sa njim, jer skup prijavljuje Poledica, a on je samo doneo dopis.

„Dežurni starešina je nakon toga pozvala Poledicu, obavestila ga o razgovoru sa njegovim pravnim zastupnikom, kao i da se poziva da dođe u policijsku upravu kako bi se blagovremeno obavio razgovor o okolnostima koje mogu dovesti do eventualnog ugrožavanja bezbednosti prisutnih građana i narušavanja javnog reda i mira. Iako je Poledica najavio da će doći, to nije učinio“, navodi se u saopštenju policije.

Policija navodi da je jedini osnov pozivanja bio prikupljanje obaveštenja o eventualnom narušavanju javnog reda i mira i ugrožavanju bezbednosti, na koje je ukazao sam podnosilac obaveštenja o planiranom događaju.

Poledica je napisao sinoć oko 20 časova na svom tviteru da ga je pozvala čačanska policija da dođe u policijsku upravu i obavi razgovor sa njima „zato što je najavio za ponedeljak konferenciju za medije u Čačku gde će otkriti koruptivnu spregu gradske vlasti, FK Borca i Sportskog društva Borac“.

Poledica je izjavio da su mu iz policije rekli da smatraju da bi na „njegov javni skup mogli da dođu opasni ljudi“, na šta je on je odgovorio da ne pravi javni skup već konferenciju za medije, kao i da namerava da angažuje privatno obezbeđenje kako bi sprečio bilo kakav incident.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari