Poledica: Policija me zvala na razgovor, neka me privedu 1Foto: STARSPORT

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) Mirko Poledica potvrdio je za Danas da je dobio poziv da dođe na informativni razgovor u policiju u Čačku, ali da je odbio da se odazove.

Policija je Poledicu pozvala na razgovor zbog toga što je u Domu kulture u Čačku zakazao za ponedeljak konferenciju ze medije na kojoj će izneti dokaze o malverzacijama u fudbalskom klubu Borac Čačak zbog kojih je doveden na ivicu gašenja, a o čemu je i Danas prethodnih dana pisao.

Poledica je u kratkom razgovoru za naš list objasnio da su mu iz policije rekli da smatraju da bi na “njegovom javnom skupu” mogli da dođu “opasni ljudi”. On je na to odgovorio da ne pravi javni skup već konferenciju za medije, kao i da namerava da angažuje privatno obezbeđenje kako bi sprečio bilo kakav incident.

– Uredno sam prijavio policiji da ću se u ponedeljak obratiti javnosti na konferenciji u Domu kulture iako nemam zakonsku obavezu da to uradim jer nije u pitanju javno okupljanje. To sam uradio iz predostrožnosti ukoliko na konferenciju budu poslati provokatori koji bi mogli da izazovu incident. Nije mi jasno zašto me zovu na razgovor i poručio sam im da sam ovlastio advokata da na sva pitanja u vezi sa tim događajem odgovori. Ja na taj razgovor neću otići, neka me privedu ako žele – poručio je Poledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari