Čeferin: Superliga Evrope je fikcija 1Foto: EPA-EFE STEPAN FRANKO

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin poručio je u intervjuu za „BBC“ da je ideja o osnivanju Superlige Evrope fikcija i san i da se tako nešto neće dogoditi.

Nemački „Špigel“ nedavno je objavio da su vođeni tajni razgovori o stvaranju novog elitnog takmičenja u kojem bi se takmičili oni najjači i najbogatiji klubovi. Andrea Anjeli, koji je trenutno i prvi čovek Juventusa, takođe tvrdi da to nije istina.

„Mogu da potvrdim da nikada nismo videli, razgovarali i bili uključeni u kreiranje tog dokumenta. U potpunosti smo vezani za poboljšanje UEFA“, izjavio je Anjeli.

„Špigel“ je pisao kako će Superligu sačinjavati najveći klubovi iz pet najvećih evropskih liga, Španije, Italije, Engleske, Nemačke i Francuske, te da će premijerno takmičenje krenuti 2021. Čeferin i Anjeli tvrde kako ima razgovora samo o promenama unutar postojećih takmičenja pod okriljem UEFA, koja je ranije najavila osnivanje novog takmičenja sa 32 kluba.

„Imamo neke ideje. Sve što mogu da kažem je da je bilo kakva Super liga van svake priče. Svi će imati priliku da učestvuju u svakom evropskom takmičenju“, naveo je Čeferin.

Anjeli je dodao da su klubovi veoma svesni da moraju da zaštite tržišta. „Moramo da razmišljamo o Poljskoj, o zemljama poput Turske, Rusije“, dodao je Anjeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari