Čekajući pomoć Vučića 1Foto: STARSPORT

Da je Partizan ozbiljan i stabilan klub, a njegovi čelnici vični svom poslu, ne bi prema tvrdnji predsednika Milorada Vučelića dug bio „sigurno manji od 22 miliona evra“ – kao da je to sitna cifra, crno-beli imaju nekakve sigurne izvore prihoda i nije se ne tako davno tvrdilo da je prethodna vrhuška ostavila 15 miliona tereta.

Niti bi crno-belima sada gorelo pod nogama u borbi za evropsku licencu. S obzirom da imaju dve nedelje da „stvore“ 2,5 miliona evra, odnosno izmire ili reprogramiraju zaostale novčane obaveze prema igračima, stručnom štabu i zaposlenima u Radnoj zajednici, kako bi prošli finansijsku inspekciju Evropske fudbalske federacije i imali pravo da za nekoliko meseci krenu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

– Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu – izjavio je za Informer potpredsednik Vladimir Vuletić, uz najavu preuzimanja lične odgovornosti u slučaju lošeg scenarija.

Gostujući na omiljenoj mu TV Pink, prvi čovek „parnog valjka“ Milorad Vučelić priznao je da „postoje problemi u Partizanu“, požalio se na „specijalan rat“ protiv crno-belih i potvrdio napore za dobijanje zelenog svetla UEFA, ne krijući nemoć kluba da se sam preskoči pomenutu prepreku do 31. marta.

– Tu je pomoć države neizostavna – zavapio je Vučelić, odnosno javno apelovao na predsednika države Aleksandra Vučića, jer je po nalogu nekadašnjeg premijera već gašen isti požar u Humskoj 1.

„FK Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada je Partizanu bilo teško, kada je vojevao bitku s organima UEFA. Ta pomoć bila je presudna“, ključni je deo saopštenja najtrofejnijeg kluba Srbije u poslednjih dve decenije iz maja 2017. godine, nakon što je Partizan preživeo monitoring UEFA.

Na račun građana Srbije, koje niko ne pita da li je u redu da se parama poreskih obveznika namiruju dugovi kolektiva kroz čije kase prolaze silni milioni evra, a njihova rukovodstva prolaze nekažnjeno. Isto, još više, važi za Crvenu zvezdu, koja je do pre par sezona dugovala najmanje 50 miliona evra, a sada plaća šakom i kapom igrače, a najskuplji Kafu greje klupu za 700.000 evra godišnje.

„Slučaj Gomeš“

Nema dileme oko toga da je Rikardo Gomeš potreban napadu crno-belih, ali u kontekstu teške finansijske krize deluje nerezonski ono što je pre dva meseca izjavio bivši sportski direktor Iliev.

– Učinili smo sve da zadržimo Rikarda. Poslednja ponuda bila je od četiri miliona, u prethodnih mesec-mesec i po dana stizale su takođe ogromne ponude, ali niže od te. Jednostavno, nismo hteli da započinjemo razgovor.

Božinov: Ljudi nisu redovno plaćeni

Valerij Božinov već nekoliko godina nije u Partizanu, ali tvrdi da je preko prijatelja iz kluba odlično upoznat sa stanjem u klubu.

– Znam da fudbaleri nisu plaćeni i da plate nisu redovne. I tu ne mislim samo na fudbalere, već i na ljude koji rade u klubu, one koji održavaju terene, kuvarice, spremačice… A, svi imaju porodice. Tu je srž problema. Kada igrača jednom slažu za novac, pa drugi put, pa treći put, kako od njega da tražiš da da sve od sebe na terenu i da bude profesionalac – bugarski napadač za Kurir je samo potvrdio ono o čemu je Danas pisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari