Čekanje ili kupovina vremena 1Foto: STARSPORT

Fudbalski savez Srbije odlučio je da sve nade položi u to da će Dragan Stojković Piksi biti novi selektor „A“ reprezentacije.

A da li plan „B“ postoji u slučaju da Piksi ipak ostane pri odluci da ne želi da radi u Srbiji – saznaćemo za mesec dana.

Potpredsednik FSS Marko Pantelić naveo je da je od Izvršnog odbora Saveza zatražio i dobio odobrenje da rok za izbor novog selektora bude pomeren do sredine februara jer bi valjda do tada navodno Piksi trebalo da prelomi da li želi ili ne na klupu „orlova“.

– Predočio sam Izvršnom odboru na čemu sam radio prethodnih nedelja što se tiče izbora selektora A tima. U odnosu na ovo što sam rekao potrebno je još malo strpljenja, tako da je IO saglasan da novog selektora imenujemo do polovine februara. Prema tome Savez će ukoliko slučajno ne bude dogovora sa Stojkovićem, u šta lično čisto sumnjam, u navedenom vremenskom okviru imenovati novog selektora naše najbolje reprezentacije – rekao je Pantelić za Tanjug, mada je dan ranije odbio da odgovori na isto pitanje lista Danas.

Javnosti je i dalje nejasno zašto se samo Marko Pantelić bavi izborom novog selektora s obzirom na to da je u pitanju obaveza kojom treba da bude zauzet ceo Stručni odbor FSS, koji osim njega čine još i Nenad Bjeković, Zoran Filipović i Momčilo Moca Vukotić.

Nejasno je i zašto je Piksiju ostavljen toliko dugi rok za razmišljanje i šta bi u međuvremenu moglo da ga odgovori od prvobitne namere da odbije ponudu.

Na kraju, nejasno i ko su ostali kandidati u slučaju da Piksi odbije i zašto ćemo uopšte selektora dobiti na manje od mesec dana od početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Podsetimo, osim Piksija za sada je poznato i da je klupu reprezentacije odbio Vladan Milojević koji nije želeo da raskine ugovor sa Al Ahlijem iz Saudijske Arabije.

Nezvanično se pominje da u vrhu FSS imaju problem da pronađu dovoljno kvalitetnog kandidata pošto je malo koji trener spreman da se prihvati neizvesnog posla koji će najverovatnije raditi samo do novembra.

Srbija već u prva dva meča kvalifikacija u Beogradu dočekuje Portugal i Irsku, a u slučaju neuspeha u tim susretima teško je verovati da bi u Dablinu i Lisabonu mogla da nadoknađuje propušteno i čudom izbori plasman na Mundijal.

Dodatni problem predstavlja što pre početka kvalifikacija novi selektor, ko god to bio, neće imati dodatno vreme za uigravanje ekipe i sprovođenje svojih taktičkih zamisli.

O tome izgleda nije mnogo razmišljano kada je odlučeno da se raskine ugovor sa dosadašnjim selektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Nezvanično se pominje i to da su i Milojević i Stojković na početku pregovora uslovili Savez da ne pristaju ni na šta manje od četvorogodišnjeg ugovora, pošto bi kvalifikacije za Katar značile samo početak ozbiljnog rada koji bi rezultate trebalo da pokaže tek u nekom narednom ciklusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari