Čelsi pozvao Vladu Velike Britanije da mu omogući prodaju ulaznica 1Foto: Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Engleski fudbalski klub Čelsi pozvao je danas vladu Velike Britanije da dozvoli prodaju ulaznica za njegove mečeve, uprkos tome što je imovina Čelsija zamrznuta nakon sankcija uvedenih vlasniku kluba Rusu Romanu Abramoviču.

„Tražimo od vlade da omogući našim navijačima da mogu da kupe ulaznice“, stoji u saopštenju kluba.

„Svakodnevno se održavaju sastanci kako bi se pronašlo rešenje. Osim toga, Premijer liga i FA (Engleska fudbalska federacija) takođe razgovaraju sa vladom o pitanju sportskog integriteta ukoliko se ne dozvoljava navijačima da prisustvuju utakmicama“, navodi se u tekstu.

Prema ograničenjima uvedenim klubu, Čelsi više ne može da prodaje karte svojim navijačima, protivničkim navijačima koji dolaze na Stamford Bridž, kao ni navijačima kluba koji žele da gledaju Čelsi na gostovanjima.

Vlada je Čelsiju stavila specijalnu licencu nakon što je preduzela niz mera protiv ruskog oligarha.

Licenca je stavljena kako bi se sprečilo da klub, a samim tim i Abramovič, koga vlada opisuje kao jednog od bliskih prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, ne bi mogli da ostvare nove prihode.

U nedelju, nakon pobede Čelsija nad Njukaslom sa 1:0, trener ekipe Tomas Tuhel se našalio da je spreman sa „vozi minibus“ za timsko putovanje, ako bude potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari