Fudbaleri i stručni štab Partizana mirno su dočekali vest iz Miona, a neki su čak, umorni od jutarnjeg futinga, prespavali jučerašnji žreb parova drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Svi su u taboru prvaka Srbije svesni da moraju u poslednju rundu borbe za najjače klupsko takmičenje Starog kontinenta, pa im je zato svejedno da li će do nje doći preko Intera iz Bakua (Azerbejdžan) ili Rabotničkog (Makedonija).

Fudbaleri i stručni štab Partizana mirno su dočekali vest iz Miona, a neki su čak, umorni od jutarnjeg futinga, prespavali jučerašnji žreb parova drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Svi su u taboru prvaka Srbije svesni da moraju u poslednju rundu borbe za najjače klupsko takmičenje Starog kontinenta, pa im je zato svejedno da li će do nje doći preko Intera iz Bakua (Azerbejdžan) ili Rabotničkog (Makedonija). S kojom god ekipom da su ih uparile kuglice, Moreira, Diara, Tošić i ostali imaju obavezu da je eliminišu i tako izbore još najmanje četiri evropska meča, jer u tom slučaju eventualna eliminacija iz trke za Ligu šampiona donosi automatsko prestrojavanje u kvalifikacije za Kup UEFA.
– Ne znam da li je realniji prolaz Intera ili Rabotničkog, ali znam šta su nam zadatak i obaveza. Partizanov cilj je kristalno jasan. Ne bih voleo da idemo na dalek put do Bakua, ali i u tom slučaju moramo da pobedimo i plasiramo se u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona – bila je prva reakcija trenera osvajača domaće duple krune Slaviše Jokanovića, kojem ipak nije ispunjena želja da njegov tim bude pošteđen višečasovnog putovanja u neku od bivših sovjetskih republika.

Inter Baku

Inter iz Bakua je šampion Azerbejdžana, a tim iz prestonice ove azijske države je prošle sezone prvi put osvojio šampionsku titulu što mu je ujedno i jedini trofej do sada. Međutim, klupske ambicije su velike o čemu govori i veliki broj stranih fudbalera u timu.

I kapiten Nenad Đorđević imperativno nalaže prolaz u treće kolo LŠ, pre kojeg će, smatra on, crno-beli verovatno morati da ukrste koplje sa Interom.

Fejsa konačno Partizanov

Posle mnogo peripetija i odlaganja Partizan je juče konačno doveo Ljubomira Fejsu. Uporni i preduzimljivi sportski direktor crno-belih Ivan Tomić uspeo je da ubedi prevrtljivog finansijera kulskog Hajduka Nikolu Džombu da pusti jednog od najtalentovanijih fudbalera Srbije da pređe u klub iz Humske. Standardni član mlade reprezentacije i nesuđeno pojačanje Meca, Herte i Zvezde potpisao je petogodišnji ugovor sa „parnim valjkom“ i već sinoć se priključio novim saigračima na Tari. Fejsa ima 20 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog i osim u defanzivi može da bude od velike koristi i u igri pred protivničkim golom.

– Zbog blizine bih voleo da idemo u Makedoniju, ali verujem da ćemo igrati protiv predstavnika zemlje sa boljim UEFA koeficijentom. Kako god, moramo se što bolje pripremiti za taj dvomeč, i naravno, kvalifikovati se za treće kolo – podvlači iskusni štoper crno-belih.

Vojvodina i Borac dobili svoje protivnike

Vojvodina i Borac svoje takmičenje u Evropi počinju od prvog kola Kupa UEFA, a za protivnike u ovoj fazi takmičenja dobili su ekipe iz Azerbejdžana i Moldavije. Novosađane očekuje dvomeč sa Olimpikom iz Bakua, dok Čačane očekuje megdan sa Dačijom iz Kišinaua. Obe naše ekipe će u prvim mečevima zakazanim za 17. jul biti gosti, dok će revanši biti igrani dve nedelje kasnije. Treći predstavnik Srbije u ovom takmičenju Crvena zvezda slobodan je u prvom kolu i u kvalifikacije se uključuje u drugoj rundi. Žreb za tu fazu takmičenja zakazan je za 1. avgust, a mečevi za 14. i 28. dan istog meseca.

Đorđu Laziću ništa ne znače imena potencijalnih rivala, pa samo insistira na njihovom sklanjanju s puta do zacrtanog cilja.

Rabotnički Skoplje

Makedonski Rabotnički je do sada tri puta bio prvak Makedonije, a prošle sezone je do titule šampiona stigao pod vođstvom srpskog trenera Dragoljuba Bekvalca. Prošle sezone je osvojio i kup domogavši se tako prve „duple krune“ u istoriji. Za vreme Jugoslavije je povremeno bio član Druge lige, a kada je Makedonija stekla nezavisnost počinje da igra značajniju ulogu u prvenstvu ove bivše jugoslovenske republike.

– Ne znam mnogo o Interu i Rabotničkom, ali znam da ih moramo proći. Azerbejdžanci ili Makedonci samo su prva stanica našeg puta u Ligu šampiona – podseća desno krilo Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari