Vaterpolisti Partizan rajfajzena ostvarili su u Budvi četvrtu pobedu iz isto toliko mečeva u četvrtfinalnoj A grupi Evrolige i tako dva kola pre kraja ove faze takmičenja obezbedili plasman na završni turnir.

Crno-beli su do, ispostavilo se, nedostižne prednosti stigli u prvoj četvrtini, iako se domaćin u jednom trenutku poslednjeg dela meča približio samo na gol zaostatka – 8:5 (4:1, 1:1, 1:2, 2:1). Dva gola u redovima pobednika postigli su Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i Duško Pjetlović, a jednom su se u strelce upisali Teodoros Hadžiteodoru i Aleksandar Radović. U timu Budve bolji od ostalih bio je Damjan Danilović sa dva postignuta gola.

Fajnal-for će, iako za to još nema zvanične potvrde, biti održan 3. i 4. juna u Rimu, a na njemu će učestvovati po dve najbolje ekipe iz obe grupe – iz B Pro Reko i najverovatnije zagrebačka Mladost, odnosno iz A Partizan i skoro sigurno dubrovački Jug, koji je sinoć remizirao u Herceg Novom sa Jadranom (7:7). Do kraja takmičenja u četvrtfinalnim grupama Partizan će 27. aprila gostovati u Dubrovniku, a u poslednjem kolu 4. maja dočekaće Jadran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari