Vaterpolisti Partizan Rajfajzena nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige pošto su u poslednjem meču C grupe poraženi u gostima od Segeda sa 9:8 (4:3, 1:1, 2:2, 2:2). Crno-belima je za nastavak takmičenja bio neophodan trijumf u ovom meču, a pošto se to nije dogodilo izvesno je da će titula šampiona Evrope promeniti vlasnika.

Još uvek aktuelnog prvaka kontinenta skupo su koštali neuspesi protiv Segeda na Banjici i Egera u gostima na startu takmičenja koje podmlađeni tim srpskog šampiona nije uspeo da nadoknadi.

Partizan nijednom nije imao prednost u ovom duelu, a presudnu seriju Mađari su ostvarili u poslednjoj četvrtini kada su Junger i Kiš sa dva gola svoj tim odveli na nedostižnih 9:6. Crno-beli su samo ublažili poraz u finišu, što nije ugrozilo plasman Segeda među osam najboljih evropskih ekipa. Partizan je u prvoj četvrtini u životu održavao iskusni Vladimir Vujasinović, a jedan gol u tom delu igre postigao je i Miloš Vukićević. Levoruki igrač doneo je svojim drugim golom poslednje izjednačenje na meču (6:6), ali snage i koncentracije u redovima srpskog predstavnika za preokret nije bilo. Partizan je zatajio u odbrani, dok je među najboljim pojedincima kod domaćina bio golman Laslo Bakša. U odsustvu prvog trenera Igora Milanovića zbog porodičnih problema, ekipu je sa klupe vodio Uroš Stevanović. Po dva gola za crno-bele postigli su Vujasinović i Vukićević, dok su se po jednom u strelce upisali Aleksić, Korolija, Radović i Mandić.

Partizan je redovni učesnik Evrolige, od kada je u sezoni 2005/06 takmičenje dobilo ovaj format, i igrao je stalno u četvrtfinalu. Tri puta je igrao na fajnal-foru – 2007. i 2010. kada je bio treći, a prošle godine je bio prvak Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari