Crno-beli preuzeli čelo tabele 1Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima Kolubaru rezultatom 4:0 (2:0) i tako preuzeli prvo mesto na tabeli Superlige Srbije. Crno-beli su meč prelomili u finišu prvog poluvremena i na početku nastavka, a do petog trijumfa u domaćem šampionatu stigli su golovima Lutovca u 11, Terzića u 42. i Rikarda Gomeša u 52. i 56. minutu.

Suočen sa velikim brojem povređenih i umornih igrača trener Partizana Aleksandar Stanojević je meč počeo u bitno izmenjenom sastavu u odnosu na onaj protiv Santa Klare u Ligi konferencija. Uprkos tome njegova ekipa je prikazala dobru partiju u Lazarevcu i rutinski došla do bodova.

Očigledno veoma motivisani domaći fudbaleri su u meč ušli bez kalkulacija, ponekad i preoštro u duelima. Prvu šansu na meču imali su igrači Kolubare, kada je sa ivice šesnaesterca šutirao Đuranović, ali je lopta prošla pored desne stative.

Crno-beli su poveli iz prve prave prilike. Jojić je šutirao sa 18 metara, golman Stanivuković nije dobro intervenisao, a Lutovac je glavom sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu. Na žalost, samo nekoliko minuta kasnije strelac prvog gola za crno-bele se povredio, a umesto njega je u igru ušao Lazar Marković.

Od trenutka kada je postigao vodeći gol Partizan je u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom. Vezni red gostiju potpuno je nadigrao svoje rivale i bilo je očigledno da je samo pitanje vremena kada će i rezultatski prelomiti meč.

To se dogodilo tri minuta pre kraja prvog dela kada je Terzić posle solo prodora pogodio mrežu domaćih. Već na početku nastavka Partizan je preko Rikarda rezultatski nokautirao Kolubaru.

Nedugo potom trener gostiju Aleksandar Stanojević započeo je seriju izmena, koje su donekle poremetile ritam igre, ali nisu promenile odnos snaga na terenu. Njegov tim je nastavio sa napadima, stvorio još nekoliko prilika, ali se rezultat nije promenio.

Posle pauze zbog povrede u ekipu Partizana vratio se i Nemanja Jović, koji će pojačati konkurenciju u ekipi pred duel sezone sa Santa Klarom.

Superliga Srbije, 6. kolo

Mladost – Radnik 0:2 (0:0)

Metalac – Voždovac      0:1 (0:0)

Radnički 1923 – Čukarički      0:3 (0:2)

Crvena zvezda – TSC     3:1 (1:1)

Vojvodina – Novi Pazar 2:1 (1:0)

Spartak – Napredak        3:2 (2:0)

Kolubara – Partizan       0:4 (0:2)

Ponedeljak

Radnički (N) – Proleter  (17.30)

 

Tabela: Partizan 15, TSC 13, Crvena zvezda 13, Čukarički 10, Radnik 9, Napredak 9, Voždovac 9, Vojvodina 8, Spartak 8, Radnički 1923 7, Kolubara 7, Radnički (N) 6, Metalac 4, Novi Pazar 1, Proleter 1, Mladost 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari