Crvena zvezda i Partizan sve bliži Evroligi: Gran Kanarija blizu odluke da odustane od elitnog takmičenja 1foto:ABA liga

Osnovna misija Crvene zvezde i Partizana svake sezone jeste da se nađe u Evroligi. Ipak, ima i onih kojima domaćinsko poslovanje ne dozvoljava da troše više nego što zarađuju, što nije računica Evrolige.

Evroliga je suštinski skupa igračka u kojoj učestvuju ekipe kojima je elitno takmičenje, u finansijskom smislu, veliki trošak koji uglavnom stvara ogromne rupe u budžetu.

Svesni su toga u Gran Kanariji. Ne želi špansku klub da tek tako uzme evroligašku „šargarepu“ a da prethodno temeljno ne uradi finansijsku računicu, na šta bi trebalo da se ugledaju u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Iako su kao osvajači Evrokupa izborili mesto u elitnom takmičenju naredne sezone, čelni ljudi kluba još uvek nisu odlučili da li će i učestvovati u Evroligi.

Kako saznaje „Basket news“ u Gran Kanariji nisu sigurni da li finansijski mogu da odgovore izazovima učešća u dva takmičenja od kojih Evroliga zahteva i određene granice u budžetu, na minimalnoj strani.

U Gran Kanariji će morati da donesu odluku najkasnije do sredine juna za kada je zakazana Generalna skupština Evrolige na kojoj će biti objavljena lista učesnika za takmičarsku 2023/24.

Odustajanjem Gran Kanarije uvećale bi se šanse da se Crvena zvezda i Partizan i naredne sezone nađu u Evroligi, mada bi njeno mesto najverovatnije popunila Valensija ili Turk Telekom kao finalista Evrokupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari