Crvena zvezda iskoristila kiks Partizana: Katai i Kangva matirali Čukarički, za plus 10 u odnosu na večitog rivala 1foto:Star Sport

Veliki korak ka šestoj uzastopnoj tituli, napravili su fudbaleri Crvene zvezde na Banovom brdu. Golovima Aleksandra Kataija i Kingsa Kangve pobedili su Čukarički u odložnom meču 7. kola Superlige i time maksimalno materijalizovali kiks Partizana 0:2 (0:1).

Crno-beli su samo petanestak minuta pre meča na Banovom brdu napravili ogroman kiks porazom od Spartaka u Humskoj (0:1), što je još više motivisalo pulene Miloša Milojevića.

Primarni clj ostvaren je, uprkos tome što su crveno-beli već od 10. minuta morali da se pomire sa težinom povrede Aleksandra Pešića zbog koje je napustio igru.

Najkompletniji napadač Zvezde požalio se na bolove u zadnjoj loži desne noge. Njegov izlazak uslovio je pomeranje Aleksandra Kataija u sam špic napada, a Bukarija na poziciju desnog ofanzivnog.

Ispotavilo se da su napravljene korekcije bile plodonosne u meri da je Zvezda sada na plus deset bodova u odnosu na najvećeg rivala.

Preostalo je još jedno kolo pred veliki raspust koji će za Milana Borjana i saigrače trajati do 4. januara, kada je zakazan start zimskih priprema. Nastavak prvenstva predviđen je za 4. februar, a sve zbog predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru.

Zvezda je dominantnije od očekivanog slavila na Banovom brdu. Gotovo bez neizvesnosti, sve vreme je diktirala ritam, bila je daleko konkretnija, opasnija, sa više osmišljenijih napada.

Pomeranje Kataija u sam špic bilo je plodonosno, iako je i pre povrede Pešića, tehnički najpotkovaniji fudbaler Zvezde bio opasan po gol rivala (pogodio prečku).

Suštinski, gosti su prevagu napravili u manevru; Mijailović i Kanga nisu dozvolili veznjacima Čukaričkog da razviju igru niti da dugim loptama eventualno razigraju Badamosija.

Lako su stvarali šanse, ulazili u šesnaesterac belo-crnih tako da je bilo samo pitanje trenutka kada će matirati mladog golamana Čukaričkog.

Ivanić, Kanga, Katai imali su fine šanse, pre nego što je proradila plodonosna konkekcija između Kange i Kataija u 37. minutu.

Kao u fabrici precizne mehanizacije, mnogo puta viđeno neminovno je bilo i svrsishodno. Gabonac je u njegovom stilu centrirao iskosa sa desne strane na drugu stativu, a Katai je trzajem glavom uhvatio Mićovića zatečenog i u maniru vrhunskog napadača najavio slavlje na Banovom brdu.

Idilična slika dominirala je Banovim brdom i u nastavku meča; vezni red domaćina, pre svih Docić, Kovač, Ivanović i Ovusu, potpuno je podbacio. Crveno-beli manevar imao je više uspešnih i kompletiranih dodavanja, naročito u završnoj trećini terena.

Upravo u tom delu Čukarički je napravio kardinalnu grešku 84. minutu kada je Kangva postavio konačan rezultat posle briljantne asistencije Ivanića, njegove 11. u takmičarskoj godini.

Prethodno su belo-crni izgubili posed, usledila je munjevita kombinacija gostiju i mat u tri poteza.

Bio je to i konačan epilog posle kojeg je sve izvesnije da će crveno-beli nastaviti niz osvajanja titula koji je trenutno u formi pet poslednjih u domaćem šampionatu.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari