Crvena zvezda ostvarila zacrtano: Tri miliona od transfera Azarova u Šahtjor 1FK Šahtjor

Crveno-beli su prihodovali vieš od 12 miliona evra na ime obeštećenja tokom letnjeg prelaznog roka.

Tokom poslednjeg obraćanja javnosti, Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, poručio je da je klubu cilj tokom leta da od transfera igrača prihoduje oko 12 miliona evra. Kasnijom prodajom Strahinje Erakovića u Zenit crveno-beli su dobili osam miliona evra. Prethodno je Aleksandar Pešić otišao u Ferencvaroš za 1,4 miliona evropskih novčanica.

Pominjala se mogućnost da u sklopu postavljenih ciljeva Stefan Mitrović bude „žrtvovan“ međutim, odlaskom Iraklija Azarova, Zvezda je premašila zamišljenu cifru.

Ukrajinski Šahtjor je danas promovisao Gruzina kao novog člana, nakon što je sa crveno-belima dogovorila iznos transfera u visini od tri miliona evra.

Azarov je sa ukrajinskim velikanom potpisao ugovor do 2028. godine. U Crvenoj zvezdi nije ostvari potencijal zbog kojeg je doveden za vreme trenerskog mandata Dejana Stankovića, naprotiv. Imao je velikih problema u smislu fizike, korpulencije i snage i tek na mahove je pokazivao solidan talenat na poziciji levog beka.

Milan Rodić je svo vreme bio primarna opcija i provodio je 90 odsto vremena na mestu levog beka, sve do letošnjeg dolaska Baraka Bahara. Iako je Izraelac promenio formaciju, zaigrao sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji, Azarova nije video kao rešenje po levoj strani.

– Irakli Azarov napušta Crvenu zvezdu. Levi bek odlazi iz našeg kluba nakon 33 nastupa u crveno-belom dresu. Irakli, Zvezda ti želi puno sreće u nastavku karijere – oglasila se na društvenim mrežama i Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari