Crvena zvezda pojačala konkurenciju u napadu rezervom iz ruske Lokomotive 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ispromašivali su se u Crvenoj zvedi poslednjih godina tražeći plodonosna rešenja u samom špicu napada. Nakon što su se zahvalili Kulibaliju, koji je, verovatno, i najveći promašaj u datom periodu, crveno-beli će pokušati da se iskupe dovođenjem rezerviste iz ruske Lokomotive.

Trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, na pripremama u Turskoj, pokušavao je u raznim varijantama da pronađe alternativno rešenje kada Aleksandar Pešić nije bio u konkurenciji, međutim, ni Ibrahim Mustafa, kao ni Jovan Mijatović nisu se ispostavili kao pouzdane opcije u samom špicu napada.

Jeste mladi stručnjak imao ideju da i Aleksandar Katai bude, u određenim taktičkim varijantama, „lažna devetka“, ali je, svakako, bio svestan da je Pešiću neophodna adekvatna konkurencija.

Zvezda je poslednjih godina imala silne promašaje u transfer politici, neretko dovodeći igrače u napadu koji su i sami morali za uši da se povlače ne bi li se uverili da ne sanjaju.

Kulibali je poslednji u nizu, koji ne samo da nije mogao da odgovorio zahtevima Crvene zvezde, već mu je i konkurencija u Superligi izgledala kao da je iz Francuske seo u pogrešan avion i umesto za Beograd, sleteo u London kao pojačanje nekog premijerligaša.

Kako su se pripreme približavale kraju, uprava Zvezde je sve intenzivnije tražila moguća rešenja u samom špicu napada.

Pokušalo se sa dovođenjem Igora Zlatanovića, ali bezuspešno. Ruski mediji su, potom, prvi otkrili da crveno-beli „flertuju“ sa ruskom Lokomotivom ne bi li pronašli način da angažuju Marka Rakonjca.

Uvodna ideja, u smislu šestomesečne pozajmice, uz pravo otkupa ugovora crnogorskog fudbalera, na kraju se ispostavila i kao plodonosna.

Iako je Lokomotiva bila principijlna strana, popustila je tokom pregovora, insistirajući na tome da otkupna opcija ne bude ispod milion i po evra.

Rakonjac je ruski klub koštao 2,5 miliona evra prilikom transfera iz Čukaričkog i u golgeterskom smilsu ispostavio se kao velika greška.

Naime, jesenas je odigrao 15 utakmica, ulazeći kao rezerva, i nije uspeo nijednom da postigne gol.

Rakonjac je, nažalost, personifikacija transfera koji se ostvaruju iz Čukaričkog i ne samo kluba sa Banovog brda. Relativno mladi fudbaleri odlaze kao neafirmisani, nekompletni u svakom smislu i obično u inostranstvu relativno brzo bivaju zaboravljeni.

Samo se retki nametnu i to u manjim klubovima iz ne toliko kvalitetnih liga poput ruske, belgijske, holandske…

U poslednjoj sezoni u Čukaričkom, sada več 23-godišnji fudbaler, postigao je 12 golova, što je uprava sa Banovog brda odmah iskoristila i materijalizovala transferom u Lokomotivu, u kojoj se, fudbaler iz Bijelog Polja nije izborio za neku primetnu ulogu.

Nesumnjivo, ni u Zvezdi neće biti primarno rešenje, a sam status igrača na pozajmici neće mu ići u prilog.

Ipak, ukoliko se ispostavi da je plodonosnije rešenje u odnosu na Kulibalija, što ne bi trebalo da se okarakteriše podvigom, moguće je i da na leto saradnja bude produžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari