Crvena zvezda problem sa strancima rešava srpskim pasošem, na redu je daroviti defanzivac 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Reprezentativac Burkine Faso uskoro neće imati status stranca u Ljutice Bogdana.

Visoke ambicije i postavljeni ciljevi uslovili su da ove sezone Crvena zvezda dobrano premaši dozvoljeni broj inostranih igrača u domaćem prvenstvu.

Da ne bi ušla u „crveno“ poslednjih godina posezala je za odlukom dodeljivanja srpskih pasoša, a identičan potez povući će i kada je Naser Điga u pitanju.

Prema saznanjima Sportkluba reprezentativac Burkine Faso u procesu je dobijanja srpskih dokumenata, što je indikacija buduće odluke uprave u vezi sa otkupljivanjem njegovog ugovora od Bazela.

Điga je letos došao na pozajmicu koju je Zvezda platila 200.000 evra, ali uz opciju otkupa ugovora za 2.000.000 evra.

Rok za otkup ugovora je 15. maj i po svemu sudeći, Zvezda će povući takav potez.

Prema pravilniku u Superligi Srbije, svaki tim na terenu može da ima najviše četvoricu stranih fudbalera koji nemaju pasoše zemalja Evropske unije.

Ako bi osnovni kriterijum bio mogućnost nastupa za reprezentaciju Srbije (što je suština razlike između domaćeg i inostranog igrača) Zvezda bi imala čak dvanaestoricu stranih fudbalera.

Trenutno za crveno-bele nastupaju četvorica fudbalera bez dokumenata Evropske unije, odnosno srpskog pasoša – Naser Điga, Im Beom Hvan, Peter Olajinka i Šerif Endiaje.

U međuvremenu je, gledajući sam početak sezone, srpski pasoš dobio Osman Bukari, dok je prethodno na isti način nagrađen Gelor Kanga.

Zbog porekla, srpski pasoš imaju Marko Stamenić, Aleksandar Dragović, kao i Miloš Degenek, dok je Mirko Ivanić nastupao za reprezentaciju Crne Gore.

Takođe, Žan Filip Kraso ima pasoš Francuske, a Omri Glazer, kao reprezentativac Izraela, Rumunije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari