Crvena zvezda ubedljiva na startu finala; još pobeda nad FMP do duple krune 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Finalni serijal sa FMP, za košarkaše Crvene zvezde trebalo bi da predstavlja generalku za ono što sledi u borbi za titulu u ABA ligi. Crveno-beli su na startu serije savaladali „pantere“ 94:70. Još trijumf ih deli od duple krune.

Predviđeno je da se finale domaće Superlige igra na svaka dva dana. S tim u vezi, već u nedelju, košarkaši Crvene zvezde moći će da proslave osvajanje titule šampiona Srbije, nakon što su večeras bili ubedljivi protiv FMP – 94:70.

Crveno-beli su na trijumf od nove duple krune, s obzirom na to da su sredinom februara u Nišu osvojili Kup Radivoja Koraća.

Večeras su, nakon 16 dana pauze, posle eliminacije Budućnosti u polufinalu ABA lige, zaigrali motivisano, raspoloženo i opušteno u pozitivnom smislu.

Dvocifrenu prednost, Zvezda je stekla već krajem prve četvrtine. Pokušavali su košarkaši FMP da se suprotstave boljem rivalu koliko su mogli, osetno umorni, s obzirom na to da su polufinalni serijal sa Megom završili u sredu.

Oko četiri hiljade navijača, prihvatilo je ideju uprave o besplatnom ulazu u hali „Aleksandar Nikolić“. Među njima su bili i oni najstrastveniji, koji su davali poseban ton u samom bodrenju Branka Lazića i saigrača.

Do poluvremena, Zvezda je stekla ogromnih plus 25 (53:28) tako da je u nastavku, faktički, održavala stečenu zalihu.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Luka Mitrović sa 21 poenom, a dvocifreni su još bili Kampaco (10p), Petrušev (11p) i Nedović (13p).

U poraženom sastavu Izundu je dao 11 poena, a Simović 10.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari