“Crveni đavoli” preko VAR-a do senzacije 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Malo ko je verovao da druge večeri revanša osmine finala Lige šampiona može da se ponovi senzacija poput one koju je dan ranije priredio Ajaks izbacivanjem Real Madrida.

Međutim, za novo čudo pobrinuo se Mančester junajted koji je u sred Pariza deklasirao Pari Sen Žermen sa 3:1 i time anulirao poraz (0:2) sa svog terena.

Da je senzacija na “Parku prinčeva” ipak moguća nagovestio je Romel Lukaku golom već u drugom minutu. Huan Bernat je samo deset minuta kasnije doneo izjednačenje pariskoj ekipi. Međutim, Lukaku je do poluvremena još jednom pogodio za 2:1 posle sjajne asistencije Rašforda.

Trener “svetaca” Tomas Tuhel odlučio je da ozbiljnije zatvori prilaze golu svoje ekipe u drugom poluvremenu. Njegovom kolegi Ole Gunaru Solskjeru nije preostalo ništa drugo nego da kaže svojim igračima da krenu na sve ili ništa.

Otvorio se tako Junajted u potpunosti u drugih 45. minuta, a nagrada za trud stigla je tek u četvrtom minutu nadoknade. Defanzivac PSŽ-a Kimpembe je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Damir Skomina odlučio je da preko VAR tehnologije proveri da li je penal posle insistiranja igrača Junajteda.

Na kraju je odlučio da ipak pokaže na belu tačku, a Markus Rašford je preuzeo odgovornost i sa bele tačke poslao “crvene đavole” u četvrtfinale.

Za drugu senzaciju dana pobrinuo se Porto koji je posle produžetaka bio bolji od Rome – 3:1 (prvi meč 1:2). Portugalska ekipa došlo je u vođstvo golom Soareša u 26. minutu. Roma je do kraja prvog poluvremena izjednačila preko De Rosija iz penala. Novu prednost Portu doneo je u 52. minutu Marega (2:1). Na novi gol čekalo se sve do pred kraj drugog produžetka, odnosno 117. minuta, kada je Teleš postavio konačan rezultat (3:1) iz penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari