Crveno-beli dočekuju Krku, FMP Cibonu, Mega gostuje Cedeviti, a Partizan Mornaru 1Foto: KK Crvena Zvezda

Posle vezanih brejkova u regionu i Evrokupu (Budućnost, Monako) košarkaši Crvene zvezde odigraće u subotu prvi meč 3. kola ABA lige.

Crveno-beli ne bi trebalo da se namuče protiv Krke, aktuelnog šampiona ABA 2 lige (17.00). Preostala tri srpska kluba imaće daleko teža iskušenja; nakon blamaže protiv Mege, košarkaši FMP pokušaće, takođe u subotu, da se iskupe u duelu sa Cibonom (19.00). Samo dva sata kasnije Mega će u Zagrebu izaći na megdan Cedeviti, dok je možda i najzanimljiviji meč kola zakazan za nedelju u Baru (17.00), gde će Mornar ugostiti Partizan.

Računajući i pripremni period, Zvezda je trenutno na perfektnih 12-0, sa utiskom ekipe koja je koncepcijski možda i na najvišem nivou u regionu na početku sezone. Krka je u samo dva navrata slavila protiv Zvezde u Beogradu, poslednji put čak pre osam godina. Odnos snaga u hali „Aleksandar Nikolić“ sigurno neće biti ravnopravan, a trener Tomić snagu rivala mogao bi da iskoristi da proveri nivo forme Davidovca (propustio skoro dva meseca zbog povrede pete), odnosno Nenadića i Ristića, dvojice zanimljivih igrača, koji su još uvek u položaju pukih epizodista.

– Maksimalno uvažavanje ekipe Krke, mi smo rekli i to ću svaki put ponoviti, ekipa koja je u stvaranju i moramo maksimalno da odigramo svaki meč, i na prvom mestu koncentrisano i timski. Ova liga je vrlo ujednačena, timovi imaju svoj kvalitet i svako potcenjivanje bilo koga može da se završi porazom. Regland se oporavio od prehlade i visoke temperature, kompletan sastav znaćemo pred početak utakmice. Pozivam navijače da dođu da podrže ovo što radimo i momke koji igraju za Crvenu zvezdu – poručio je trener Tomić.

FMP će šansu za opstanak u elitnom regionalnom rangu (osnovni prioritet) prevashodno tražiti u Železniku. Uvodni trijumf nad Zadrom daje „panterima“ za pravo da se sličnom nadaju i u meču sa vrlo neugodnom Cibonom, koja je poražena na startu od Igokee u Zagrebu. Kasniji dolasci Rebeca i Nikolića imali su cenu na terenu Mege u prethodnom kolu, u kojem su „ljubičasti“ pokazali da neće biti samo sparing partneri boljima od sebe. Cedevita je razočarala protiv Partizana, ali je pobedama nad Zadrom i Albom pokazala znake buđenja.

– Očekuje nas izuzetno kvalitetan protivnik. Posle poraza od Partizana na startu sezone, počeli su da se dižu, a u prilog tome ide i pobeda koju su ostvarili protiv Albe u Evrokupu. Cedevita je favorit, ali mi uvek idemo na pobedu – jasan je trener Milojević.

Pomenuti Partizan u nedelju će imati priliku da servira još jednu hladnu osvetu Mornaru za prethodnu sezonu, u kojoj je porazom od Barana u Beogradu faktički ostao bez plej-ofa. Trijumf u Superkupu i to ubedljiv, nagoveštaj je stremljenja crno-belih i sposobnosti da slično ponove u Crnoj Gori. Mornar je loše startovao na oba polja (ABA liga i Evrokup), ali je poslednjom pobedom u Torinu pokazao da se pojačanja Kenig, Karington, Voler i Mornar polako uklapaju, odnosno da se Luković vraća u formu centarske dominacije.

Raspored i tabela

3. kolo

subota

Crvena zvezda – Krka 17.00

FMP – Cibona 19.00

Cedevita – Mega 21.00

nedelja

Mornar – Partizan 17.00

Igokea – Budućnost 19.00

Olimpija – Zadar 21.00

1. Mega 2-0

2. Crvena zvezda 2-0

3. Partizan 2-0

4. Olimpija 1-1

5. Cedevita 1-1

6. Budućnost 1-1

7. Igokea 1-1

8. FMP 1-1

9. Krka 1-1

10. Cibona 0-2

11. Zadar 0-2

12. Mornar 0-2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari