Crvenoj zvezdi Krka poslužila za najubedljiviju pobedu u sezoni 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda prejaka za Krku, slovenački klub poslužio crveno-belima za iskaljivanje besa posle evroligaških poraza (110:57).

Nije bilo nikakve tenzije, niti neizvesnosti na večerašnjem meču odigranom u hali „Aleksandar Nikolić“.

Iako još uvek bez povređenih Miloša Teodosića i Nikole Topića, odnosno Treja Tompsona, koji nije ni debitovao za crveno-bele, puleni Janisa Sferopulosa bez većeg napora deklasirali su Krku, tačnije, ostvarili su najubedljiviju ovosezonsku pobedu.

Razlika se praktično uvećavala sa svakim narednim minutom u prvom poluvremenu. Snaga slovenačkog predstavnika omogućila je treneru Zvezde da šansu pruži svim igračima koji su se večeras našli u rosteru.

Jago dos Santos obeležio je meč sa dabal-dabl učinkom u formi 20 poena i 12 asistencija, a imao je i osam skokova.

Najefikasniju partiju od dolaska u klub sa Malog Kelemegdana imao je Džavonte Smart sa 24 poena, odličan je bio Luka Mitrović (19p), dok je Fredi Gilespi imao 12 poena i devet skokova.

Amerikanac je kompletirao partiju sa tri ukradene lopte i dve blokade tako da se može zaključiti da je pružio možda i najkompletniju partiju otkad je stigao među crveno-bele.

U redovima Krke po devet poena postigili su Miha Cerkvenik i Jurij Macura, dok su po osam dodali Džastin Hamilton, Jan Špan i Marko Radovanović.

Nakon uvodne serije 16:0 za 29:7 bilo je jasno da Krka neće imati nikakve šanse da meč barem učini iole interesantnim.

U sedmom minutu druge deonice na semofaru je bio ispisan rezultat kao najuverljivija ilustracija odnosa snaga (50:19).

Koketirala je Zvezda i sa rekordnom razlikom, nastavila da opterećuje rivala i kada je imala plus 37, ali se na kraju zadovoljila najubedljivijom ovosezonskom pobedom posle koje je zadržala dve pobede prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, dok je za četiri trijumfa ispred Partizana, koji će sutra protiv Borca odigrati meč 22. kola ABA lige.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari