Čukarički i Partizan 20. aprila nastavljaju meč od prošlog utorka 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri dva beogradska tima krenuće od 22. minuta, kada je glavni sudija svirao definitivan prekid utakmice započete 11. aprila.

Dok ostali akteri fudbalskog prvenstva Srbije čekaju početak plej-ofa i plej-auta, igrači Čukaričkog i Partizana moraju da završe derbi 30. kola Superlige. Uradiće to 20. aprila ili devet dana nakon sramnog ponašanja dela Grobara, jer su bacanjem baklji i stadionske stolice na teren iskazali nezadovoljstvo radom uprave crno-belih i naterali arbitra da ekipe definitivno vrati u svlačionicu.

Ispražnjen je deo tribina, ali prvotimci Partizana i čelnici „parnog valjka“ nisu hteli da se vrate loptanju iste večeri, pa je direktor takmičenja, Aleksandar Pivić, iste noći doneo odluku da se sa centra igrališta na Banovom brdu krene 24 sata kasnije, samo bez prisustva publike. Čukarički je to odbio, tražeći administrativnu pobedu, tj. primenu odgovarajućih propisa u ovakvim slučajevima.

U međuvremenu su odustali od svog zahteva i prihvatli da utakmica bude nastavljena ovog četvrtka, od 17.15. I to od trenutka kada je ista prekinuta, tj. posle 22 minuta. Logično, pred pustim gledalištem, jer niko nije hteo da rizikuje nove ekcese i dalje ugrožavanje regularnosti SLS.

„Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića prekinuti meč 30. kola između FK Čukarički i FK Partizan biće nastavljen od trenutka prekida, tačnije od 22. minuta igre, u skladu sa članom 12. Propozicija za takmičenje Super lige Srbije za sezonu 2022/23. Početak je zakazan za 17:15 časova, a igraće se bez prisustva publike“, navodi su u saopštenju Superlige Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari