Čukarički posle Ivanovića doveo još jednog poznatog igrača: nekadašnji fudbaler Crvene zvezde dve godine na Banovom brdu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Dovođenje Đorđa Ivanovića deluje kao zanimljiv i obećavajući potez vrhuške Čukaričkog, međutim i povratak Luke Adžića u srpski fudbal, tačnije na Banovo brdo dokaz je da belo-crni neće u narednoj sezoni besumučno forsirati mlade igrače, opterećeni imperativom da najmanje dvojicu moraju da prodaju u zimskom i letnjem prelaznom roku. Nekada velika nada Crvene zvezde, danas 24-godišnji fudbaler skromne perspektive, odlučio je da prihvati poziv Čukaričkog i naredne dve sezone provede na Banovom brdu.

Prema saznanjima Mozzartsporta, Adžić je prihvatio uslove belo-crnih i u iduće dve sezone pokušaće da se vrati na fudbalsku mapu sa koje je nestao kada je iz Crvene zvezde prešao u Anderleht. Usledilo je potom lutanje po osrednjim holandskim klubovima, a nakon što mu je istekao ugovor sa Zvoleom, postao je slobodan igrač.

Adžić je ponikao u Crvenoj zvezdi, dugo je slovio za ekstra talentovanog krilnog igrača, međutim teška povreda kolena uticala je na njegovu brzinu i samopozdanje u meri da je sa 20 godina morao da potraži novu sredinu za dokazivanje. Transfer u Anderleht bio je isplativ za crveno-bele (više od milion evra za obeštećenje) ali je bilo jasno da će Adžić imati mnogo problema da se nametne u ekipi sa brojnim atletski dominantnim i fizički snažnim tamnoputim fudbalerima.

Ubrzo su usledile pozajmice u Emenu i Ankaragužuu, prethodnog leta kao slobodan igrač prešao je u Zvole koji je nakon jedne sezone napustio odrešenih ruku.

Prvu promenu uoči nove sezone među belo crnima predstavljao je angažman Dušana Kerkeza, novog šefa stručnog štaba, a juče je potpisan ugovor i sa prvim pojačanjem Đorđem Ivanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari