Čukarički slavi igru bivšeg Partizanovog "deteta" Veljka Birmančevića 1Foto: STARSPORT

– Mi u ekipi imamo igrače koji su došli iz Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, prošli su njihove omladinske škole, koje su izuzetno kvalitetne. Birmančević je bio otpisan u Partizanu, mislim da su ga se prelako odrekli, na našu sreću. Procena je nas u Čukaričkom da on može da dođe na veći nivo, ali moramo da poradimo na nekim drugim stvarima, ne samo fudbalskim – objasnio je dan posle važnog trijumfa “brđana” njihov sportski direktor Vladimir Matijašević.

– Talentovan je igrač, gledao sam ga još pre pet godina u mlađim kategorijama Partizana. Prošle godine smo iskoristili priliku da ga dovedemo na pozajmicu, ove je raskinuo ugovor sa njima, kontaktirao sam njegove agente i postao je naš član. Ima urođeni talenat, lucidan je igrač, ali mora da shvati da nije više dete. Ako se bude bavio terenom i slušao struku, daleko će dogurati – dodao je funkcioner kluba sa Banovog brda o asistentu za jedan od pogodaka, zaduženog za delovanje u ofanzivnom dbloku veznog reda.

Još jačim rečima, pre tri godine, o talentu tadašnjeg 18-išnjaka govorio je i tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev, ali “biser omladinske škole” crno-belih nikada u Humskoj nikada nije zasijao u punom sjaju.